AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kestaneli Pralin

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kestaneli Pralin Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kadar kabukları soyulmuş kestane
Bal
Yarım paket vanilya şekeri
40 gram bitter çikolata
40 gram sütlü çikolata

Kestaneli Pralin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce fırında pişirdiğimiz kestaneleri kabuklarını soyuyoruz, uygun bir tencerede az bi suyla yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Yumuşayan kestaneleri bi kaba aktarıyoruz.
Hafif ılıdıktan sonra ağız tadımıza göre balını ve yarım paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
Kıvamı yumuşak oyun hamuruna benzeyecektir .
İstediğimiz tatlılığa geldiği zaman top top yapıp yagili kağıda yerleştirip buzdolabına atıyoruz.
O sırada çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz ve hafif ılınmasını bekliyoruz.
Toplarımızı dolaptan çıkartıp ılımış çikolataya bulayıp yağlı kağıda yerleştirip tekrar dolaba atıyoruz.
Çikolata donduğu zaman afiyetle yiyoruz.( ben akşamdan kalan kestaneleri değerlendirmek için yaptım ve toplamda 24 tane pralin çıktı, tabi ne kadar büyük yaptığınıza bağlı ).
Kestaneli Pralin Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst