Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kestaneli Pilav Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kestaneli Pilav nasıl yapılır
Kestaneli Pilav Tarifi

Kestaneli Pilav Malzemeler

2 su bardağı pirinc
1520 adet pişmiş kestane
1 adet havuc
12 cay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
3 su bardağı sıcak su

imageskestanelipilavtarifiresimli5ad40ff06ce54

Kestaneli Pilav Yapılışı

Havuclar kibrit copu şeklinde doğranır Pilav enceresine sıvıyağ ve havuclar konulur Havuclar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirincler eklenirBir sure pirincler ile kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirilir Daha sonra demlenmeye bırakılır
 
Geri
Üst