AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kestaneli İç Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1,75 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 kuru soğan
Yarım limon suyu
2 diş sarımsak
150 gram haşlanmış kestane
1 paket kuş üzümü
100 gram kabukları soyulmuş çiğ badem
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Zerdeçal
Az toz şeker
Kuru nane

Kestaneli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kestanemizi haşlayıp kabuklarını soyup, kenara alıyoruz. Çiğ bademlerin kabuklarını soymak için bir kaseye alıp, üzerine kaynar su döküp, kabukları yumuşayıncaya kadar bekletip, kabuklarını soyup kenara alıyoruz.
Pirinçleri iyice yıkayıp kaynar tuzlu suda 2 saat bekletiyoruz. Hazırlıklar tamamlanınca tencereye küp doğranmış soğan, ince kıyılmış sarımsak, kabuğu soyulmuş bademi ve zeytinyağını alıp kavuruyoruz.
Pirinçleri süzüp tencereye ekliyoruz, üzerine kuş üzümü, tuz, nane haricindeki baharatları, limon suyunu, toz şekeri ekleyip kavuruyoruz.
1,75 su bardağı kaynar su ekleyip kaynağında altını kısıp tereyağını ekliyoruz ve kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pişince üstüne kuru nane serpiyoruz ve kestaneleri ekliyoruz. 10 dakika dinlendirip, karıştırıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Kestaneli İç Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst