Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kestanelerin ait oldugu agac familyasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kestanelerin ait olduğu ağaç familyası nedir?​

Kestane, kayıngiller (Fagaceae) familyasından Castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına verilen ad.
Kestane hangi kategoriye giriyor?
Kestaneler Fagaceace (kayıngiller) familyasının Castanea cinsine mensupturlar. Kestanelerin bilinen 13 türü genellikle kuzey yarım küresinin değişik bölgelerine yayılmışlardır.
At kestanesi hangi ağaç?
At kestanesi, Sapindaceae familyasından Aesculus cinsinden ağaç ya da çalı formundaki kışın yapraklarını döken türlerin ortak adı.

Kestane meyve midir sebze mi?​

“kestane meyve midir sebze midir” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. Agacta yetisen bir bitki cesidi olduğu icin arastirmacilar bunun bir meyve olduğunu soylemektedirler.
Kestane memleketi neresi?
Kayıngiller familyasından, uzun ömürlü bir ağaçtır. Vatanı Türkiye’dir.
Kestane hangi besin grubuna girer?
Farklı tüketim şekilleri olan kestane aynı zamanda sağlığa da çok faydalı bir besindir. Kestane, kayıngiller (Fagaceae) familyasından Castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarını oluşturan kapalı kabuklu bir meyvedir.

Kestane ismi nereden geliyor?​

Bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşullarını sever. Kestane ağacı yetiştiriciliği, güneşi ve nemi fazla olan yerlerde daha sağlıklı yapılmaktadır. Ülkemizde kestane ağacı nerede yetişir diye soracak olursanız; genellikle bu bölgeler Marmara kıyıları, Ege kıyıları ve Doğu Karadeniz bölgesindedir.
At kestanesi ağacı ne işe yarar?
At kestanesi ağaçlarından elde edilen tohumlar geleneksel olarak eklem ağrısı, yumuşak doku şişmesi ve ateşin yanı sıra bağırsak ve mesane sorunları ile mücadelede kullanılırdı. Günümüzde ise bacak damar problemlerini (kronik venöz yetmezlik), hemoroidleri ve şişmeyi (ödem) tedavi etmek için kullanılmaktadır.
Kestane yemiş mi?
Kestane en çok lif içeren yemişlerden biridir, içeriğindeki lif onu glisemik indeksi düşük bir yiyecek yapar, bu da kan şekerinin hızlı değil yavaş bir şekilde yükselmesini sağlar.
 
Geri
Üst