AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kestane nasil daha kolay soyulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.059
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kestane nasıl daha kolay soyulur?​

İşte kestanenin kabuğunu en kolay soyma şekli; Tencereye biraz yağ ekleyin ve ocağın altını açın. Yağlar kızarmaya başlayınca 10 dakika kadar kestaneleri kızartın. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra ise soğumaya bırakın. Ardından kestaneleri kolaylıkla soyabilirsiniz…

Kestane suda pişer mi?​

Kestaneleri suyun içerisine alın ve 1-2 saat oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra tencereyi ocağa alın ve içerisine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte, yaklaşık 30 dakika, haşlayın. Kestaneler yumuşadığında suyunu süzün ve çıkartın.

Ocakta kestane nasıl pişer?​

Ocakta kestane nasıl pişer?
Kestanelerin enine uzun çizikler atın. İyice yıkadıktan sonra kurulamadan tavaya dizin. Tava ısındığında altını kısın ve tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte kestaneleri 10 dakika pişirin.

Soyulmayan kestane nasıl pişirilir?​

Soyulmayan kestane nasıl pişirilir?
Kestanelerinizi suda da pişirebilirsiniz. Bu yöntemle kestanelerin kurumasını da engellemiş olacaksınız. Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir. Bu işlem kestanelerin hem yumuşamasını hem de daha kolay soyulmasını sağlamaktadır.

Kestane neden zor soyulur?​

çok sıcakken el yaktığı için soyulamayan kestane bir süre beklersek de soğuduğu için soyulmaz. kalın kabuğun altındaki ince kabuk kestaneye iyice yapışır.

Kestane en iyi şekilde nasıl pişirilir?​

10 kadar suda bekletilmelerinin ardından fırın torbasına dizilir. Fırın torbası birkaç yerden delindikten sonra 200 derece fırında 30 ile 35 dakika kadar pişirilir. Fırın torbasında pişen kestaneler de oldukça lezzetli ve yumuşak olmaktadır. Fırın torbasında pişen kestaneler oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır.

Kestane haşlarken tuz atılır mı?​

Kestane haşlarken tuz atılır mı?
Kestaneleri iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ilave edip, kaynar su dökerek, 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kenarlardan ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir. Kestane haşlamaya tuz ve şeker katmamızın sebebi daha lezzetli olmasıdır.

Tavada yumuşak kestane nasıl yapılır?​

Tavada yumuşak kestane nasıl yapılır?
Eğer suda bekletmeye vaktiniz yoksa 1 kilo kestane için 1 çay bardağı suyu tavaya koyarak kestanelerinizi bu şekilde pişirmenizde fayda bulunmaktadır. Bu şekilde pişireceğiniz kestaneleriniz hem şeklini kaybetmeyecek hem de yumuşacık olacaktır. Suda beklettiğiniz kestanelerinizi tavaya dizerek közleyebilirsiniz.

Tencerede kestane nasıl haşlanır?​

Kestaneleri iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ilave edip, kaynar su dökerek, 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kenarlardan ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir.

Kestane tuzlu suda nasıl bekletilir?​

4- Tuzlu Suda Bekletme: Sevgili arkadaşım Hilal’den gelen bir tavsiyeyi de eklemek istedim. Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar.

Kestane kabuğu neden Soyulmaz?​

Kestane kabuğu neden Soyulmaz?

Düdüklü tencerede kestane nasıl pişirilir?​

Düdüklü tencerede kestane nasıl pişirilir?
Düdüklü tencere içerisine koyulacak olan su ve buhar sepetinin içerisine yerleştirilen kestaneler düdüğün ötmesinden sonra en kısıkta 10 dakika boyunca pişirilir. 10 dakikanın tamamlanmasından sonra ocağın altı kapatılarak düdüklünün kapağı açılıp kestaneler afiyetle yenebilir.

Kabuğu çıkmayan kestane nasıl pişirilir?​

Kestanelerin yarısına kadar su koyalım. Hızlı ateşte altını hiç kısmadan pişmeye bırakalım. Kestanenin suyu bitecek hızlı ateşte közlenmeye başlayacaklar. Kestane kokusu gelmeden ve iyice közlenmeden çevirmeyin.
 
Kestane soymanın ve pişirmenin farklı yolları hakkında bilgi verilmiş. İşte bu konuda ekstra bilgiler:

Kestane kabuğunu daha kolay soyabilmek için kabuklarına hafifçe bir çizik atabilirsiniz. Bu işlem kabuğun ayrılmasını kolaylaştırabilir.

Kestaneleri haşlarken tuz ve şeker kullanmanın lezzetini arttırdığı belirtilmiş. Bu şekilde haşlanan kestaneler daha aromalı olabilir.

Fırın torbasında pişirilen kestanelerin hem lezzetli hem de yumuşak olduğu vurgulanmış. Bu yöntem pratik bir pişirme yöntemi olabilir.

Tavada yumuşak kestane yaparken suyu tavaya ekleyerek tavada pişirmenin kestaneleri güzelce yumuşattığı ifade edilmiş.

Kestaneleri düdüklü tencerede pişirirken su ve buhar sepeti kullanarak kısık ateşte 10 dakika pişirilmesi gerektiği belirtilmiş. Bu yöntemle hızlı ve pratik bir şekilde kestaneler pişirilebilir.

Kestanelerin kabuğunun soyulmamasının sebebinin, kalın kabuğun altındaki ince kabuğun kestaneye iyice yapışması olduğu açıklanmış.

Kestaneler suyla bekletilerek pişirilecekse en az iki saat suda bekletilmesi gerektiği vurgulanmış. Bu işlem kestanelerin yumuşamasını ve kolay soyulmasını sağlayabilir.

Tuzlu suda bekletme yöntemiyle kestanelerin kabuklarının daha kolay ayrılacağı söylenmiş. Bu yöntem denemeye değer olabilir.

Son olarak kabuğu çıkmayan kestaneleri içerisine su koyulan tencerede hızlı ateşte pişirmenin kabukların ayrılmasına yardımcı olduğu aktarılmış. Kestanelerin suyunun bitmesini ve iyice közlenmesini beklemek önemli bir adım olabilir.
 
Geri
Üst