- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kestane ağacı su ister mi?
Su olmadan çok çok yüksek verimlere sahip bir Kestane yetiştiriciliği yapmak zordur. Bakımın önemli unsurlarından birisi de sulamaktır, ayrıca ucuz da bir şey değildir. Bu yüzden gereğinden fazla sulamak yerine bahçenizin, tarlanızın normal su ister hale gelmesi gerekmektedir.Aşısız kestane meyve verir mi?
Aşısızdır, aşılama yapılabilir. Meyve verimi sağlar ancak meyveler küçük ve kabuğu kolay soyulmaz.
Kestane ağacı nasıl yerde yetişir?
Kestane ağaçları genellikle kayalıklı yamaçlarda veya kumlu topraklarda yetiştirilir. Kestane ağacı kireçli toprakları sevmez. Ülkemizde de Bursa’da yetiştirilen kestaneler oldukça ünlüdür. Yemiş ve yabani olarak yetiştirilen kestaneler bulunmaktadır.
Kestane ağacı kaç günde bir sulanır?
Kuraklığa hassastır. Özellikle sonbahar mevsimi çok kurak geçerse meyvenin dikenli kabuğunun çatlaması durur. Bu nedenle kurak ve sıcak geçen yıllarda ürünün nitelik ve verimini arttırmak için temmuz-ağustos-eylül ayında ağaçların sulanması gerekir. İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.Kestane ağacı neyi sever?
Kestane ağaçlarının güneş alması gerekir. Bol güneşi seven ağaçlardır. Fazla güneş gördükleri takdirde, meyveleri çok daha güzel olacaktır. Kireçli su ve toprakları sevmeyen bir ağaçtır.
Kestane ağacı bakımı nasıl yapılır?
Kestane Ağacı Bakımı
- Sulaması düzenli olarak yapılmalıdır.
- Meyve alabilmek için 3 sene iyi bakım yapılması gerekiyor.
- Köklerine bol bol vitamin verici katkı sağlayacak gübre desteği yapılmalıdır.
- Dalları düzenli aralıklarla uygun şekilde budanmalıdır.
- Soğuk havalara dayanıklı olmasından dolayı güvenle ekebilirsiniz.
Dikilen kestane ağaçları genellikle meyve vermeye ağacın toprağa yeterince alışması ve oturması sonrasında gerçekleşir. Bu süre ortalama olarak 3-4 seneyi bulabilmektedir. Ağaçtan tam verimli meyve almanız ise genellikle 5 seneden sonra olacaktır.
Kestane ağacı hangi ayda meyve verir?
Kış akşamlarının vazgeçilmezi olan kestane; yetiştirilmesi, toplanması oldukça zor bir meyvedir. Yemesi ve tadı oldukça güzeldir ayrıca vücut için de pek çok yararı bulunmaktadır. Kestane ağaçlarda sonbaharın başlarında olgunlaşmaya başlamaktadır. Ekim ve kasım aylarında ise kestane meyvesinin hasadı yapılmaktadır.
Kestane en çok nerede üretilir?
Kestane geçmiş tarihlerde Çin, Japonya, Kore ve Akdeniz iklimlerinde oldukça popüler bir besin kaynağı iken, günümüzde üretiminin önemli kısmı da Çin’de gerçekleştirilmektedir. Adeta bir kış klasiği olan bu atıştırmalık, Türkiye’de Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir.
At kestanesi ağacı nerede yetişir?
Özellikle İngiltere ve Güneydoğu Avrupa’da yetiştirilen at kestanesi ağacı doğru şekilde sulanmalıdır. Bunun yanı sıra zamanında budanan ve bakımı yapılan at kestanesi ağaçları verimli olur.Kestane ağacı nasıl sulanır?
İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.Sonraki yıllarda da sulama yapmak çok zararlıdır. a)Eğimi fazla olan yerlerde seki yapmak gerekir.
Kestane ağacı güneşi sever mi?
Kestane ağacı deniz seviyen yüksekte olmayı seven bir ağaçtır. Bununla beraber kestane ağaçları güneşe doyması gereken ağaçlardır, ne kadar güneş ışığını alırlarsa meyveleri de o kadar bol ve kaliteli olur. Toprağın ise nem bakımından iyi bir seviyeye sahip olması ve toprağın ağır metallerden yoksun olması gerekir.
Nedir Ki kestane ağaçları nelerdir?
Kestane ağaçları, güzellik bakımından, yakacak ve barınak açısından yetiştirilen ağaçlardır. Verimliliği hasat işleminin kolaylığı ve yenmesi için hazırlığının kolay olması azda olsa gelir sağlaması bakımından insanlar kestane ağaçları yetiştirirler.Nedir Ki kestane ağacın yaprakları nelerdir?
Kestane ağacı, daha çok kayalıkların olduğu yerlerde, kumlu geçirgen toprakları severler. Ağacın yaprakları sert kenarları ise testere gibidir ve uçları dikenlidir. Erkek çiçekler: Dik ve uzun salkımlı halde bulunurlar.
Ne kadar yükseklikte kestane ağacı yetiştirilir?
Yumurtaları 6-9 gözden oluşur. 1200 metre yükseklikte bile yaşayabilen kestane ağaçları ağır ve kireçli toprakları sevmez. Bu yüzdende toprağı daha geçirgen bir yapıya sahip yerlerde yetişir. Kestane ağacı yetiştiriciliği denince ülkemizde en başta Bursa şehrimiz gelir. aslında Ege Bölgemizde diğer bir çok ilimizde de vardır.
Kestane ağacı nerelerde yetişir, Bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşulları sever. Nispeten güneşli ve nemi fazla olan yerlerde, daha sağlıklı ve verimi fazla kestane ağacı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde kestane ağacı nerede yetişir, bu bölgeler çoğunlukla Marmara kıyılar, ege kıyıları ve Doğu Karadeniz bölgesindedir.