Kesme Hamur Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 tavuk budu yada 1 modül tavuğun hatta gi bir bölgesi 1 kesim göğüs eti de olur
7 su bardağı su
1 çay bardağı kesme hamur
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı tozbiber
Karabiber
Tuz
1 tutam kıyılmış maydanoz
Kesme Hamur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
8 su bardağı suyu tencerede kaynatıp, eti içine atıp, biraz tuz koyalım, orta ateşte pişirelim.
Öbür tarafta tencerede yağı eritip, salçaları bir iki tıp çevirip, kavuralım.
Tavuğun suyunu ve didiklediğimiz etini ekleyelim, karıştıralım.
Kaynayınca hamuru içine atalım biber ve tuzunu koyup, altını kısalım.
Hamurlar pişince altını söndürüp, incecik kıydığımız maydanozu koyalım, çorbamız hazır.
Not: Şayet hazırda et suyu varsa birazda olağan su ekleyip çorbamızı bu biçimde de pişirebiliriz.
Kesme Hamur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tavuk budu yada 1 modül tavuğun hatta gi bir bölgesi 1 kesim göğüs eti de olur
7 su bardağı su
1 çay bardağı kesme hamur
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı tozbiber
Karabiber
Tuz
1 tutam kıyılmış maydanoz
Kesme Hamur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
8 su bardağı suyu tencerede kaynatıp, eti içine atıp, biraz tuz koyalım, orta ateşte pişirelim.
Öbür tarafta tencerede yağı eritip, salçaları bir iki tıp çevirip, kavuralım.
Tavuğun suyunu ve didiklediğimiz etini ekleyelim, karıştıralım.
Kaynayınca hamuru içine atalım biber ve tuzunu koyup, altını kısalım.
Hamurlar pişince altını söndürüp, incecik kıydığımız maydanozu koyalım, çorbamız hazır.
Not: Şayet hazırda et suyu varsa birazda olağan su ekleyip çorbamızı bu biçimde de pişirebiliriz.
Kesme Hamur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı