Kesme Ay Çöreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kesme Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı margarin (100 gr yaklaşık)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tutam tuz
Alabildiğince un (2.5 su bardağı)
İç harcı için;
440 gram kakaolu kek (2 paket)
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı kakao
1 silme tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Dövülmüş badem

Kesme Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli gereçleri bir kaba alıp unu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz. Unun markasına göre ölçü değişebilir bu yüzden kontrollü ek edin.
Yarım saat dinlendiriyoruz.
İç harcı için keki elimle ufalıyoruz.
Üzerine diğer materyalleri ek ederek kaşıkla yoğuruyoruz.
Hamuru iki kesime bölüyoruz. Un serperek uzunlamasına olacak formda açıyoruz.
Üzerine iç harcın yarısını yeniden uzunlamasına olacak formda serdim rulo biçiminde kıvırıyoruz.
Kesme aparatı ile 2cm kadar dilimliyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye çörekleri diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp badem serpiyoruz.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kesme Ay Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst