AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Keskin sirke atasozunun anlami nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Keskin sirke atasözünün anlamı nedir?​

Keskin sirke küpüne zarar verir atasözü, insanın öfkesinin en çok insana zarar vereceğini, ani alınan kararların, ani öfkelerin doğru sonuçlar doğurmayacağını anlatır.

Keskin sirke küpüne zarar atasözü ile aynı anlama gelen atasözü nedir?​

Keskin sirke küpüne zarar atasözü ile aynı anlama gelen atasözü nedir?
KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR BENZERİ ATASÖZLERİ Rüzgar eken fırtına biçer.

Keskin sirke küpüne zarar ne demek TDK?​

Keskin sirke küpüne zarar ne demek TDK?
Çok öfkeli kişi, kendi sağlığını bozar, vücudunu yıpratır ve işlerini altüst eder.

Keskin sirke küpüne zarar verir mecaz mı?​

– Öfkeli ve sert kimsenin zararı kendisinedir. Keskin sirke küpüne zarar atasözünün kısaca anlamı öfkenin sağlığa zararlı olduğu ve sert davranan kişilerin en büyük zararlarının kendilerine dokundukları anlamına gelmektedir.

Ne ekersen onu biçersin atasözü ile aynı anlama gelen?​

Ne ekersen onu biçersin atasözü ile aynı anlama gelen?
Ne Ekersen Onu Biçersin ile Eş Anlamlı Atasözleri 1- Minareyi çalan kılıfını hazırlar: Kişi yaptığı kötülüklerin bedelini er geç öder. 2- Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlu olur: Kişi bugün ne yaparsa yarın onun karşılığını görür.

Kimseden kimseye hayır yok ne demek?​

Kimseden kimseye hayır yok ne demek?
[1] insan, yapacağı işte yalnız kendi gücüne güvenmelidir. Başkasının yardımını bekler ve bunagüvenirse düş kırıklığına uğrar.
Komşuda pişer atasözünün devamı nedir?​
Çok sayıda kişinin duymuş olduğu atasözlerinden biri de komşuda pişer bize de düşer atasözüdür.

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer atasözü mü?​

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer atasözü mü?
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer atasözü, misafirliğe giden bir kimsenin beklenti içinde olmaması ve ev sahibinin kendisine sunduklarıyla yetinmesi gerektiği anlamına gelmektedir.

Sakla samanı gelir zamanı atasözü ne anlama gelir?​

Sakla samanı gelir zamanı atasözü ne anlama gelir?
Elimize geçen her şey mutlaka başka bir durum için gerekli olur. Sakla samanı gelir zamanı atasözü ile anlatılmak istenen de tam olarak budur. Elimize geçen her bir nesne her ne kadar ilk başta gereksiz gibi gözükse de bir gün sırası geldiğinde işimize yarar.
 
Keskin sirke atasözü, insanın öfkesinin kontrolsüz olduğunda en çok kendisine zarar vereceğini anlatır. Öfke, ani kararlar alınmasına veya sert tepkiler verilmesine sebep olabilir ve bu durum hem kişinin sağlığına zarar verebilir hem de ilişkilerini olumsuz etkileyebilir. Öfkeyle yapılan davranışlar genellikle geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, atasözü kişinin duygularını kontrol altında tutması gerektiğini vurgular.

Benzer anlama gelen atasözlerden biri de "Rüzgar eken fırtına biçer"dir. Bu atasözü de benzer bir şekilde, insanın yaptığı olumsuz eylemlerin veya davranışların sonucunda karşılaşabileceği olumsuz sonuçlara dikkat çeker. Kişi ne ekerse onu biçer ve kendi davranışlarının sonuçlarıyla karşılaşır.

"Keskin sirke küpüne zarar" atasözü TDK'ye göre ise çok öfkeli bir kişinin kendi sağlığına zarar vererek, vücudunu yıpratarak ve işlerini bozarak zarar göreceğini ifade eder.

"Mecazi" kavramı, gerçek anlamının ötesinde bir anlam içeren ifadeler için kullanılır. "Keskin sirke küpüne zarar verir" mecazi bir ifade değildir, gerçek anlamıyla anlatıldığı gibi öfkeli ve sert davranan birinin en çok kendisine zarar vereceğini ifade eder.

"Ne ekersen onu biçersin" atasözü de kişinin yaptığı eylemlerin sonuçlarını yaşayacağını, kötülük yapanın bedelini ödeyeceğini ifade eder. Yaptığımız her eylemin, davranışın ya da sözün sonuçlarını kendimiz yaşarız.

"Kimseden kimseye hayır yok" atasözü ise kişinin kendi işine güvenmesi gerektiğini, başkasının yardımına güvenmek yerine güçlü olması gerektiğini anlatır.

Eğer başka bir atasözü veya deyim hakkında bilgi almak isterseniz sormaktan çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst