Kesis hangi dine mensup?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Keşiş hangi dine mensup?​

Keşiş, Hristiyanlık’ta evlenmemiş, manastırda yaşayan rahip ve rahibe.
Kadın keşiş var mı?
Açık bir yasaklama olmamasına, hatta Buda gibi manastır keşişliği kurucularının kadınlara keşişlik için izin vermesine rağmen keşişler genelde erkeklerden oluşur. Kadın, kişiyi günaha sevkeden bir varlık olarak kabul edildiği için keşişlerin evlenmesine izin verilmez.

Keşişler neden kel?​

Dinin en yaygın düzenlemelerinden biri saç kesimidir: Budizm’de keşişler, dünyayla bağları koparmak için başlarını tıraş eder. Ortaçağda Katolik rahipler için de aynısı zorunluydu, ancak bu, yalnızca saçın üst kısmının tıraş edildiği ve kenarlarının dokunulmadan bırakıldığı eşi görülmemiş benzersiz bir kesimdi.
Keşişler hangi ülkede olur?
Mandalay Budist keşişlerin cenneti. Tüm Myanmar’da 500 bin keşiş var ve bu sayının 50 bini kadın. Burma’da Budizm eğitimi alıp keşiş olmak çok önemli. Bu keşişler sokak sokak dolaşıp yemek topluyor.
Keşiş kelimesi Farsça kökenli bir sözcüktür. Türkçe içerisinde de kullanılabilecek sözcüklerden biridir. Anlamı ise ‘rahip’ olarak bilinir. Daha çok kendini dış dünyayı kapatmış ve ruhani dünya ile bağlantı kuran kişiler olarak da dile getirmek mümkün.
Sangha kimdir?
Sangha (Pali: saṅgha; Sanskrit: संघ saṃgha) Pali dilinde ve Sanskritçe’de ortak amaç veya vizyona sahip topluluk, dernek, ya da cemiyet anlamında kullanılan bir kelimedir. Budist Keşişler Topluluğu da denir. Değişik anlamlarda Budist veya Jainist grupları tanımlamak amacıyla da kullanılmaktadır.

Keşişler ne giyer?​

Bu keşiş, Zen tapınağında temizlik ve diğer işlerde giydiği kıyafetlerdir, üst giysi, kimono şeklinde bir düzenlemeye sahip tübüler bir manşondur ve iç çamaşırı, rahat bir şekle sahip iki parçalı bir tiptir.
Keşişler et yer mi?
Keşişler şiddetten uzak durmalı, hayvanlara saygı göstermelidirler. Bu nedenle et yemezler, hatta bazı Budist tarikatlarda süt ve yumurta da yasaklanmıştır.
 
Geri
Üst