AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kesinti olmak ne demek?

Editör

Yeni Üye

Kesinti olmak ne demek?​

Bir işin bir süre için durması, inkıta, fasıla. Ödenen bir paradan herhangi bir gerekle kesilen bölüm.

Yönetim gider kesintisi nedir?​

Yönetim Gider Kesintisi: Bu planda, Sözleşmenin 2., 3., 4. ve 5. yılları için sözleşme yıldönümünde ilgili yılın ilk altı ayında geçerli Aylık Brüt Asgari Ücretin %8,5’i yönetim gider kesintisi olarak katılımcının birikiminden indirilerek tahsil edilir.
Elektrik kesintisi neden olur?​
ELEKTRİK KESİLMESİNİN NEDENLERİ Kesintinin sebebi evlerdeki yani hanehalkının ısınmasında kullanılacak doğalgaz arzında sıkıntı yaşanması. İkinci sebep ise elektrik iletim hatlarının soğuk hava koşullarına dayanamıyor olması. Sakarya Bölgesi’nde yaşanan iletim hatları kopmasının buna örnek olduğu söyleniyor.

Elektrik ne anlama gelir?​

Elektrik ne anlama gelir?
Elektrik: Bir akımın elektronlar sayesinde serbest bir ortam içerisinde çekim gücü ile belli bir noktaya doğru hareket etmesi ile oluşan enerjidir. Elektrik akımı ile voltaj oluşarak elektrikli aygıtların çalışması bu şekilde sağlanmaktadır.

Elektriği neden keserler?​

Elektriği neden keserler?
Kesintinin sebebi evlerdeki yani hanehalkının ısınmasında kullanılacak doğalgaz arzında sıkıntı yaşanması. İkinci sebep ise elektrik iletim hatlarının soğuk hava koşullarına dayanamıyor olması. Sakarya Bölgesi’nde yaşanan iletim hatları kopmasının buna örnek olduğu söyleniyor.

BES yönetim gideri kesintisi ne kadar?​

Yönetim gider kesintisi nasıl hesaplanır?​

(0-3 yıl: %75, 3-6 yıl: %50, 6-10 yıl: %25, 10 yıl ve üzeri: %0 oranında) Yönetim gideri kesintisi ise katılımcının ödediği katkı payının %2’si oranında uygulanmaktadır.
Elektrik neden?​
Elektrik, doğada bulunan elektrik yüklerinin birbiri ile kaynaşması sonucunda iç içe geçme ve birleşmesi ile oluşan enerjidir. İletken bir telin, manyetik alan içinde hareket ettirilmesi sureti ile elektrik üretimi gerçekleşmektedir.

Elektrik kelimesi hangi dil?​

Elektrik kelimesi hangi dil?
elektrik – Nişanyan Sözlük. Fransızca électrique veya İngilizce aynı anlama gelen electric sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Yeni Latince vis electrica “«kehribarî güç», kehribar ve benzeri maddelerde bulunan kıvılcımlanma özelliği” deyiminden alıntıdır. (İlk kullanımı: 1600 William Gilbert, İng. doğabilimci.)

Türkiye’de neden elektrikler kesiliyor?​

Türkiye’de neden elektrikler kesiliyor?

Elektrik kesintisi genellikle birden fazla nedene bağlı olarak meydana gelmektedir. Bazı yaygın sebepler şunlardır:

1. **Doğal Afetler:** Fırtına, şiddetli yağmur, kar yağışı gibi doğal afetler ile elektrik hatlarının zarar görmesi sonucu kesintiler yaşanabilir.

2. **Bakım ve Onarım Çalışmaları:** Elektrik şebekelerindeki bakım ve onarım çalışmaları sırasında planlı olarak elektrik kesintileri uygulanabilir.

3. **Aşırı Yüklenme:** Elektrik şebekesine aşırı yüklenme durumunda, aşırı talep nedeniyle kesintiler yaşanabilir.

4. **Kaza ve Arızalar:** Kaza sonucu direklere zarar gelmesi, hatların kopması gibi beklenmeyen durumlar elektrik kesintilerine neden olabilir.

5. **Doğalgaz Arzı Sorunları:** Elektrik üretiminde doğalgazın kullanılması durumunda, doğalgaz arzında yaşanan sorunlar elektrik kesintilerine sebep olabilir.

6. **İletim Hatlarının Dayanıksızlığı:** Özellikle soğuk hava koşullarında iletken hatların dayanamaması sonucu elektrik kesintileri meydana gelebilir.

Bu faktörlerin yanı sıra, bölgesel enerji dağıtımı, altyapı yetersizlikleri, teknik sorunlar da elektrik kesintilerine sebep olabilir. Kesinti süresi ve sıklığı genellikle oluşan sorunun büyüklüğüne bağlı olacaktır. Elektrik şebekelerindeki altyapı ve ekipmanların bakımı, yenilenmesi ve güçlendirilmesi elektrik kesintilerinin minimize edilmesinde önemli rol oynamaktadır.

Geri