AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kesin haciz ihtiyati haczin onune gecer mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kesin haciz ihtiyati haczin önüne geçer mi?​

Önemle belirtmek gerekir ki, borçlunun alacaklılarından biri borçluya ait malvarlığı üzerine kesin haciz koydurduktan sonra, başka bir alacaklı tarafından ihtiyati haciz konulması halinde; ihtiyati haczin kesin hacze iştiraki söz konusu olamaz.

5 yargi paketi ile 7343 sayılı Kanun icra ve iflas Kanunu’nda neler değişti?​

1) İcra ve İflas kanununda yer alan icra dairesi tarafından yapılan çocuk teslimlerine ilişkin 25, 25/a ve 25/b maddeleri yürürlükten kaldırıldı. Çocuk teslimi artık icra dairesi aracılığıyla yapılamayacak. 2)İcranın geri bırakılması kararı artık İcra Mahkemeleri tarafından verilecek.
Borçlu hacizli malını nasıl satabilecek?
Bunun için internete erişiminin olması yeterli. İİK’ya eklenen yeni madde 111/a ile borçluya hacizli malını rızaen satış yetkisi verilmektedir. Buna göre borçlu, kıymet takdirinin kendisine tebliğinden itibaren yedi gün içinde kendisine satış yetkisinin verilmesini talep edebilecektir.
Taşınmaz haczi ne zaman kalkar?
Yukarıda anlatıldığı gibi Haciz kararından itibaren 1 yıl içerisinde satış istenip avansı da yatırılmadığı takdirde Taşınmaz üzerindeki haciz kalkar. müddet içinde istenmez veya talep geri alınıp da bu müddet içinde yenilenmezse o mal üzerindeki haciz kalkar.”

Ihtiyati haciz ihtiyati tedbirin önüne geçer mi?​

Buna göre, tamamlayıcı işlemler bakımından ihtiyati hacizde sürenin başlaması için haczin gerçek- leştirilmiş olması gerekirken, ihtiyati tedbirde talebin yapılmış olması yeter- lidir. Her iki yolda da söz konusu zorunluluğa uyulmaması halinde tedbir veya haczin kalkması söz konusu olur.

Ihtiyati haciz kesinleşme gerekir mi?​

Borçlunun ödeme emrine beş gün içinde itiraz etmemesi durumunda kambiyo senetlerine mahsus haciz yoluyla takip kesinleşir. Ancak ihtiyati haciz on günlük ödeme süresinin ödemesiz geçmesi üzerine kendiliğinden kesin hacze dönüşür (İİK md. 264/5).
Haczedilen mal satılmazsa ne olur?
Alacaklının süresinde satış istememesi nedeniyle haciz düşer. Bu husus kamu düzenini ilgilendirir ve resen gözetilir. Buna rağmen hacizli malın satılması düşmüş olan hacze geçerlilik kazandırmaz. Satış isteme süresi kesin haciz tarihinden başlar.
Ihtiyati tedbir haczi kaldırır mı?
Mahkemenin ihtiyati tedbir kararı vermesi durumunda haciz yapılmasına engel olunmakta, teminat karşılığında, davanın sonuna kadar para alacaklıya ödenmemektedir. MADDE 72/III – İcra takibinden sonra açılan menfi tesbit davasında ihtiyati tedbir yolu ile takibin durdurulmasına karar verilemez.
 
Geri
Üst