AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kesilen KIL daha gur cikar mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kesilen KIL daha gür çıkar mı?​

Yine de jiletle kesilen sakallar daha mı gür çıkar gibi bir soru ile çok sık karşılaşıyoruz. Esasen bu konuda bilim insanlarının önemli çalışmalar yaptığı görülmüştür. İlk olarak 1928 yılında yapılan test ile birlikte, hem saç hem de sakallar için kesme işleminin daha gür çıkma ile bir bağlantısı bulunamamıştır.

Sakal Pullanmasına ne iyi gelir?​

Saçlarınızı yıkadığınız gibi sakallarınızı da kepek karşıtı bir şampuan ile yıkayın. Ardından sakallarınızı sakal fırçası ile tarayarak ölü cilt hücrelerinin çıkarılmasını sağlayın. Çok sert fırçalamadan nazikçe yumuşak kıllı bir fırça ile ölü derilerinizin arınmasını sağlayın.
Sakalların sert çıkmaması için ne yapmalı?​
Sakalları Yumuşatma İçin 7 Uzman Önerisi
- Sakalınızı şampuanlayın. Haftada en az iki kere sakalınızı şampuanlamak, onu daha yumuşak ve parlak hale getirecektir.
- Saç kremi kullanın.
- Sakalda durulanmayan madde bırakmayın.
- Sakalınızı besleyin.
- Portakal kabuğu ile cilde peeling.
- Yüz yıkama.
- Tıraş olma önerileri.

Bıyıklarım çok sert nasıl yumuşatılır?​

Bıyıklarım çok sert nasıl yumuşatılır?
Haftada en az iki kere sakalınızı şampuanlamanız yumuşaması ve parlaması açısından faydalıdır. Sakal şampuanı ile dairesel hareketlerle sakalınıza masaj yapın. Tıpkı saçınıza uygulandığınız gibi şampuanladıktan sonra sakalınıza saç kremi uygulayabilirsiniz. Sakal için üretilen kremlerden de bulabilirsiniz.

Kılları makasla kesmek çoğaltır mı?​

Kılları makasla kesmek çoğaltır mı?
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz. Fakat soruda belirttiğin gibi jilet veya benzeri bir aletle yüzeyden kesim yapıldığında kıl kesildiği kısımdan büyümeye devam eder.

Jilet vurulan yerde kıl çıkar mı?​

Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur.

Sakal kuruluğuna ne iyi gelir?​

Bu adımların hepsini olmasa da bazılarını sakal bakım rutininize uygulamanızı öneririz.
- Sakalınızı düzenli olarak yıkayın.
- Sakalınıza düzenli olarak bakım yapın.
- Sakalınızı uygun şekilde kurutun.
- Sakalınızı fırçalayın veya tarayın.
- Sakal serumu veya doğal yağlar kullanın.
Yüzde kepeklenme nasıl geçer?​
Soruna neden olan mantarın aşırı büyümesini azaltmaya yardımcı olmak için kepeğe karşı etkili bir şampuan kullanın. Yıkama ve peeling cildin doğal yağlarını yok edebileceğinden, kurumasını önlemek için nem takviyesi yapmak önemli.

Sakal neden serttir?​

Sakal neden serttir?
Sert bir sakal genellikle sakalınızın kuru olduğuna ve nemlendirilme ihtiyacı olduğuna işarettir. Bu durum da kepek, kaşıntı hatta cilt problemlerine yol açar.

Sert sakal nasıl uzatılır?​

Sert sakal nasıl uzatılır?
Havluyla sakalınıza hafifçe kurutun. Tamamen kuruduğunda sakalınızı geniş dişli bir tarak ile kılların çıkış yönünde tarayın. Dolaşıkları nazik bir şekilde açın, ardından kaliteli sert bir fırçayla daha hızlı tarayın. Islak kıllar gerilip çekileceği için nemli sakalları taramanız önerilmez.”

Sakalların sert çıkması için ne yapmalı?​

Sakalınızı fırçalamak, sakal ve bıyık uzamasını tetiklerken aynı zamanda uzama aşamasında olan seyrek bir sakalın görünümünü düzeltmenin bir başka yoludur. Sakal fırçanızı kullanarak günlük fırçalama yapmak, doğal yağların cildinizden sakalınıza aktarılmasına yardımcı olur.

Sakallara vazelin sürülür mü?​

Tıpkı güneş ışığı gibi soğuk hava koşulları, çok nemli hava ve rüzgar da sakallarınızı olumsuz etkiler. Dışarı çıkmadan önce sakallarınıza yağ sürmek; sprey, vazelin, koruyucu kremler kullanmanın yanı sıra atkı, yüksek yaka montlar gibi kıyafetler de işinizi kolaylaştıracaktır.
Bacak kıllarını kesmek boy uzatır mı?​
Kıllar/tüyler kesildiğinde bir şey değişmez.

Kılları jiletle kesersek ne olur?​

Kılları jiletle kesersek ne olur?
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez. Bu tamamen bakış açısıyla alakalıdır, bir çeşit göz yanılması diyebiliriz. Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir.
 
Kesilen kılların daha gür çıkıp çıkmayacağı konusu yaygın bir şekilde merak edilen bir konudur. Bilim insanlarının yaptığı çalışmalar, kılların kesilmesi ile daha gür çıkması arasında bir bağlantı olmadığını göstermektedir. 1928 yılında yapılan bir testte, saç ve sakallar için kesme işleminin gür çıkma üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı ortaya konmuştur.

Sakal pullanması sorununa gelince, sakallarınızı kepek karşıtı bir şampuanla yıkayarak başlayabilirsiniz. Ardından sakallarınızı sakal fırçası ile nazikçe tarayarak ölü cilt hücrelerini temizleyebilirsiniz. Sert fırçalamaktan kaçının ve nazik hareketlerle cildinizi tahriş etmemeye özen gösterin.

Sakalların sert çıkmasını önlemek için ise bazı uzman önerileri bulunmaktadır. Sakalınızı düzenli olarak şampuanlamak, saç kremi kullanmak, durulanmayan madde bırakmamak, sakalı beslemek, portakal kabuğu ile cilde peeling yapmak, yüz yıkamak ve tıraş olurken dikkat etmek gibi adımları takip edebilirsiniz.

Bıyıklarınızın sertliğini azaltmak için de benzer yöntemler uygulayabilirsiniz. Haftada en az iki kere bıyıklarınızı şampuanlayarak yumuşatma ve parlaklık kazandırma işlemi yapabilirsiniz. Şampuanladıktan sonra saç kremi kullanarak ekstra bir yumuşaklık sağlayabilirsiniz.

Kılları makasla kesmenin kılların çoğalmasına etkisi olmadığı bilinmektedir. Ancak jilet veya benzeri aletlerle yüzeyden kesim yapıldığında, kıl kesildiği kısımdan tekrar uzamaya devam eder. Bu durum kesilen kılların kalın ve sert bir şekilde yeniden çıkmasına neden olabilir.

Jilet vurulan yerlerde kıl çıkıp çıkmayacağı konusunda ise tıraş bıçağının kıl köklerine ulaşmadığı için doğrudan bir etkisinin olmadığını söyleyebiliriz. Ancak jiletin kestiği tüyler daha sert bir yapıda uzayarak daha kalın ve güçlü kılların oluşmasına sebep olabilir.

Sakal kuruluğuyla başa çıkmak için düzenli bakım yapmanız önemlidir. Sakalınızı düzenli olarak yıkamak, bakım yapmak, uygun şekilde kurutmak, fırçalamak veya taramak, sakal serumu veya doğal yağlar kullanmak gibi adımları uygulayarak kuruluk sorununu azaltabilirsiniz.
 
Geri
Üst