AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kesif ne demek ve ornek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.141
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Keşif ne demek ve örnek?​

Keşif, bilinmeyen bir şeyi açığa çıkarma, doğada var olan bir şeyi bulmaktır. Kâşif, keşif yapan kişidir. Amerika Kıtası’nın Kristof Kolomb tarafından keşfi örnek verilebilir. Amerika Kıtası’nda her ne kadar yaşayan kişiler olsa da Avrupa ve diğer kıtalar tarafından var olduğu bilinmiyordu.

Keşif nedir kısa bilgi?​

Keşif nedir kısa bilgi?
Keşif, bilinmeyen bir şeyi açığa çıkarma.

Keşif yapmak ne demek?​

Keşif yapmak ne demek?
Dilimize Arapçadan geçmiş olan keşif kelimesi, daha öncesinde hiç kimse tarafından bilinmeyen bir şeyi bulmak ve ortaya çıkarmak anlamına gelir.

Keşif özellikleri nelerdir?​

Herhangi bir durumun farkında olmadan, bilinmeyen bir şeyi ortaya çıkarmak keşif olarak değerlendiriliyor. Keşif her alanda yapılabilen bir durumdur. Keşif herhangi bir şeyi bulmak için yapılan çalışmalar olarak da biliniyor. Her alanda keşif yapılabilir ve daha önce tespit edilmeyen şeyler tespit edilebilir.

Keşif ne demek Ödev?​

Keşif ne demek Ödev?
Keşif nedir ödev? Keşif, önceden var olduğu halde bilinmeyen bir şeyin bulunması, açığa çıkarılması demektir. Kısaca ortaya çıkarma, meydana çıkarma olarak tanımlayabiliriz.

Ünlü Kaşifler ve Keşifleri Nelerdir?​

Ünlü Kaşifler ve Keşifleri Nelerdir?
Ünlü kâşifler
- Piteas (380 – c. 310 MÖ) – Antik Yunan kâşifi.
- Kızıl Erik (950 – 1003) – Norveçli bir Viking’di.
- Leif Ericson (980 – 1020) – İzlandalı kâşif.
- Friar Julian, yolculuğunu 1235’te yapmış Macar bir Dominiken papazı idi.
- Marco Polo (1254 – 1324) – ünlü İtalyan kâşif.
- İbn-i Battuta (1304 -1377) – Fas.

Keşif nedir uzun açıklama?​

1. Ortaya çıkarma, meydana çıkarma, açma; gizli olan bir şey hakkında geniş bilgi edinme: keşif uçuşu . 2. Var olduğu daha önce bilinmeyen bir şeyin ortaya çıkarılması; bir şeyin olacağını önceden anlama, sezme, tahmin. 3. Bir olay ya da durumun oluş nedenlerini anlayabilmek için yerinde inceleme yapma.

Keşif yapan bir kişiye ne denir?​

Keşif yapan bir kişiye ne denir?
Kâşif, var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran, keşfeden kimsedir. Daha çok coğrafi keşifleri yapan kişiler için kullanılmaktadır. Eşanlamlısı bulucudur.

Keşif çeşitleri nelerdir?​

Keşif çeşitleri nelerdir?
Kara kuvvetleri ve özel kuvvetler tarafından yürütülen keşif, özel keşif, zırhlı keşif, amfibi keşif ve sivil keşif içerir.

Keşif nedir çeşitleri nelerdir?​

Keşif Çeşitleri; Günümüzde uygulaması yapılan iki çeşit keşif vardır. Bunlar; Yapı yapılmadan önce, yapının projeleri (mimarî, statik ve tesisat) projeleri üzerinden yapılan keşife I.keşif veya ön keşif denir. Uygulaması yapılmış olan bütün imalatlar ölçülerek yapılan keşife II keşif veya kesin keşif denir.

Osmanlıca keşif ne demek?​

Osmanlıca keşif ne demek?
kesif / kesîf Sığ, yoğun, maddî yapısı olan.

Dünyanın en büyük kaşifi kimdir?​

Dünyanın en büyük kaşifi kimdir?
15 Eylül 1254’de dünyaya gelen Marco Polo, Krallıktan aldığı görevin ardından Venedik’i terk ederek Çin’e doğru 24 yıl süren büyük bir yolculuk yaptı. Marco Polo bu süre boyunca yazmış olduğu gezi anılarını bir kitap haline getirerek insanlığa büyük bir hediye vermiş oldu.

En tanınmış kaşifler kimlerdir?​

Dünyanın Keşfinde Tuzu Olan Ünlü Kaşifler!
- El İdrisi.
- Kristof Kolomb.
- Amerigo Vespucci.
- Vasco Da Gama.
- İbn-i Battuta.
- Marco Polo.
- Evliya Çelebi.

Keşif ve metraj ne demek?​

Keşif ve metraj ne demek?
Metraj; Bir yapıyı oluşturan imalat kalemlerinin birimlerine göre miktarlarının projesinden ölçülmesidir. Keşif ; Yapı için bulunan metrajların, T.C. Resmi kurumlarının yayınladığı güncel birim fiyatlar ile fiyatlandırılması sonucu ortaya çıkan maliyet toplamıdır.

Keşif mi keşfi mi?​

Keşif mi keşfi mi?
Bu kelime genellikle Keşifetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Keşfetmek şeklinde olmalıdır.
 
Keşif, bilinmeyen bir şeyi ortaya çıkarma, keşfetme anlamına gelir. Örnek vermek gerekirse, Kristof Kolomb'un Amerika Kıtası'nı keşfi bunun bir örneğidir. Avrupa ve diğer kıtalar tarafından bilinmeyen bu kıta, Kolomb'un keşfi ile keşfedilmiştir. Keşif genellikle bir kâşif (keşif yapan kişi) tarafından gerçekleştirilir. Keşif, doğada var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulmak, ortaya çıkarmak veya farkında olmadığımız bir şeyi tespit etmek anlamına gelir.

Keşif, her alanda yapılabilecek bir çalışma şeklidir. Özellikle coğrafi keşifler tarihte önemli bir yere sahiptir. Tarih boyunca pek çok kâşif farklı keşifler yapmıştır. Örneğin, Marco Polo İtalyan bir kâşif olarak tanınmaktadır, İbn-i Battuta ise Faslı bir kâşiftir. Keşif, genellikle bir keşif yolculuğu ile gerçekleştirilir ve insanlık tarihinde birçok önemli keşif olayı kaydedilmiştir.

Keşifler çeşitli alanlarda yapılabilir. Örneğin, kara kuvvetleri ve özel kuvvetler tarafından yürütülen askeri keşif, zırhlı keşif, amfibi keşif gibi çeşitleri vardır. Aynı zamanda sivil alanda da keşifler yapılabilmektedir.

Keşif yapmak, genellikle bir yerde inceleme yaparak keşfedilmemiş veya bilinmeyen bir şeyi ortaya çıkarmak anlamına gelir. Keşif yapan kişiye de genellikle "kâşif" denir. Kâşif, bulunan veya keşfedilen şeyleri ortaya çıkaran ve belgeleyen kişidir.

Keşfin tespit edilen şey üzerinde inceleme yapılması, detaylı bilgi edinilmesi ve varsa nedenlerinin anlaşılması gibi özellikleri vardır. Keşif genellikle farkına varılmamış veya keşfedilmemiş bir şeyin gözlemlenmesi ve anlaşılması sürecini ifade eder.
 
Geri
Üst