- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Keşif mi keşfe mi?
Keşif ya da Osmanlıca’daki söylenişiyle keşf, sufi terminolojide kullanılan bir terim olup, kendisine eklenen sıfat ve adlara bağlı olarak çok değişik anlamlara gelmek üzere kullanılmıştır.Gökyüzünün nasıl yazılır?
Bu kelimenin yazılışı üzerinden doğru karşılığı gökyüzü olarak öne çıkmaktadır.
Onbeş nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Onbeş şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı On beş şeklinde olmalıdır.
Keşif yapan bir kişiye ne denir?
Kâşif, var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran, keşfeden kimsedir. Daha çok coğrafi keşifleri yapan kişiler için kullanılmaktadır. Eşanlamlısı bulucudur.Gök yüzüne nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gök yüzü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Gökyüzü şeklinde olmalıdır.
Kapkara nasıl yazılır?
Sıfat veya zarf görevindeki pekiştirmeli sözler bitişik yazılır: apaçık, apak, büsbütün, çepeçevre, çırılçıplak, dümdüz, düpedüz, gömgök, güpegündüz, kapkara, kupkuru, masmavi, mosmor, paramparça, sapasağlam, sapsarı, sırılsıklam, sırsıklam, sipsivri, yemyeşil vb.
Ki bağlacı ne zaman bitişik yazılır?
Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. Bu örneklerden çünkü sözünde ek aynı zamanda küçük ünlü uyumuna uymuştur.Yirmi beş kelimesi nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yirmibeş şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yirmi beş şeklinde olmalıdır.
Geçmişten gelen tanınmış kaşifler kimlerdir?
Marco Polo.