AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kesif kim yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Keşif kim yapar?​

MADDE 364 – Keşif iki taraf usulen devet edildikten sonra vicahlarında ve davete icabet etmedikleri halde gıyaplarında mahkeme veya tahkikat hâkimi tarafından yapılır. Mahkemei asliye, azasından birini istinabe suretiyle,keşif muamelatını yapar. Fakat pek mühim meselelerde heyetle dahi icra edebilir.

Keşif branşı nedir?​

Keşif branşı nedir?
Keşif, askerî harekâtta bir bölgede doğal özellikler ve düşman varlığı hakkında bilgi ve askerî istihbarat edinme harekâtıdır.

Keşif eri ne iş yapar?​

Keşif eri ne iş yapar?
Keşif Erleri oyun dünyasında çeşitli rollere sahiptir. Ana maksatları Dünya Haritası’nda bulunan zulalardan kaynakları keşfetmek ve köye getirmektir. Ayrıca düşman kaleleri ve AI kale düzenleri, kurt inleri ve haydut kampları hakkında bilgi toplayabilirler.

Icra keşiften sonra ne olur?​

(HMK m.192).”O halde hâkim icra edilen keşif sonunda tamamen kendi hukuki bilgisi ve vicdani kanaatine göre yasalar ve derdest olan uyuşmazlığa dair dosya muhtevası çerçevesinde değerlendirme yaparak, keşfin iddiayı ispata etkisi bakımından bir kanaate ulaşır ve buna göre muhakemeyi devam ettirir veya dava dosyası …

Keşif ücretini kim öder?​

Keşif ücretini kim öder?
Taraflar birlikte aynı delilin ikamesini talep etmişlerse, gereken gideri yarı yarıya avans olarak öderler. (2) Taraflardan birisi avans yükümlülüğünü yerine getirmezse, diğer taraf bu avansı yatırabilir. Aksi hâlde talep olunan delilin ikamesinden vazgeçilmiş sayılır.

Keşfe kimler katılabilir?​

Keşfe kimler katılabilir?
Keşif yapılması sırasında ceza muhakemesinde şüpheli, sanık, mağdur ve bunların müdafi ve vekili hazır bulunabilirler. Hukuk mahkemesinde ki davalarda ise davacı, davalı, taraf vekilleri, hakim, mübaşir, katip ve gerek görülmesi halinde bilirkişi ile uzmanlar keşfe katılabilir.
Keşif Bölüğü ne iş yapar?​
keşif taburları modern orduda gzpt ve tankların en uygun yollarını ve önemli engellerini tespit etmek için vardır. yani zırhlı birlikler için önemlidir. örneğin bizde keşif bölüğünün askerleri siyah tankçı beresi giyerler. üyelerinin cesur ve fiziksel özellikleri uygun adamlardan seçilmesi gereklidir.

Keşfe kim gider?​

Keşfe kim gider?
Keşfe kimler gider? ( keşifi kimler yapar ) Adli keşife Hakim, Katip, Mübaşir, hakimin çağırdığı taraflar ile bilirkişiler giderler. Ağır Ceza Mahkemesi keşiflerine ayrıca Cumhuriyet Savcısı da katılır.

İcra davasında keşif yapıldı ne demek?​

İcra davasında keşif yapıldı ne demek?
Adli keşif nedir? (Keşfe çıkmak ) Adli davalarda hakim, davaya konu olayı veya yeri, bizzat görmek incelemek için olay yerine giderek incelemelerde bulunmasına adli keşif adı verilir. Adli keşif yapılırken hakim yanında gerektiği uzmanlıkta bilirkişilerde götürebilir.

Keşif ücreti ne kadar?​

Bilirkişiler, sulh ceza hakimliklerinde görülen işler kapsamında da 290 lira alacak. Asliye hukuk, asliye ceza, idare ve vergi mahkemelerindeki davalar ile buralarda görülen işlerle ilgili 480 lira alacak bilirkişilere, aile, iş ve kadastro mahkemelerindeki iş ve davalar için de 385 lira ücret verilecek.

Yer keşif ücreti ne kadar?​

Yer keşif ücreti ne kadar?
Keşif harcının peşin alınması da yine itiraz konusu. Zira keşif harcı tutarı 200 TL civarında, keşif ulaşım gideri ise tarifede 75 TL olarak düzenlenmiş. Bilirkişi ücreti de mahkemelere göre 150 Tl ila 300 TL arasında değişiyor.
 
Keşif, hukuk dünyasında çok önemli bir süreçtir ve genellikle mahkemelerde delillerin toplanması amacıyla gerçekleştirilir. Keşif sürecinde, mahkeme veya tahkikat hakimi, davet edilen tarafların hazır olup olmadığını kontrol eder ve gerekli gördüğü durumlarda keşfi yapar. Pek mühim meselelerde ise heyetle birlikte keşif icra edilebilir.

Askeri alanda ise keşif, bir bölgedeki doğal özellikler ve düşman varlığı hakkında bilgi toplama ve askeri istihbarat elde etme operasyonudur. Keşif birlikleri, bu tür bilgi toplama faaliyetlerini gerçekleştirirken düşman kaleleri, düşman güzergahları ve potansiyel riskleri belirlemek için önemli bir rol oynarlar.

Oyun dünyasında ise "keşif erleri" genellikle Dünya Haritası'nda bulunan kaynakları keşfetme ve bölgeyi araştırma görevini üstlenirler. Aynı zamanda düşman kaleleri, düşman güçleri ve diğer stratejik noktalar hakkında bilgi toplarlar.

Keşif süreci sonrasında, mahkeme keşif sonuçlarını dikkate alarak dosyanın içeriğine göre bir kanaat oluşturur ve muhakemeyi devam ettirir veya dava dosyasını değerlendirir.

Keşif ücreti genellikle taraflar arasında paylaşılır, eğer taraflardan biri ödeme yapmazsa diğer taraf avans olarak ödeyebilir. Keşfe katılabilenler arasında ceza muhakemesinde şüpheli, sanık, mağdur, avukatlar, hakim, mübaşir, katip ve gerektiğinde bilirkişi ve uzmanlar yer alabilir.

Keşif bölükleri ise modern ordularda zırhlı birliklerin en uygun yol ve engelleri belirlemek için görev yaparlar. Keşif bölüğü üyeleri fiziksel olarak uygun ve cesaretli kişiler arasından seçilir.

Keşif sürecinde giderler genellikle hakim, katip, mübaşir, taraflar ve gerektiğinde bilirkişiler tarafından karşılanır. Adli keşif ise, dava konusunu görmek için hakimin olay yerine giderek inceleme yapması olarak tanımlanır.

Bilirkişilere ödenen ücret mahkemelere göre değişiklik gösterebilir. Sulh ceza hakimliklerindeki işler için 290 TL, asliye hukuk, asliye ceza, idare ve vergi mahkemelerindeki işler için 480 TL, aile, iş ve kadastro mahkemelerindeki işler için 385 TL ödeme yapılmaktadır.

Keşif harcı tutarı genellikle 200 TL civarında olup, bilirkişi ücreti ise mahkemelere göre 150 TL ila 300 TL arasında değişebilir. Yer keşif ücreti ise genellikle 75 TL olarak belirlenmiştir.
 
Geri
Üst