Kesif cagini kim acti?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.917
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Keşif çağını kim açtı?​

Keşifler Çağı olarak da bilinen coğrafi keşifler dönemi, 15’inci yüzyılın birinci yarısından 17’nci yüzyılın ortalarına kadar Portekizli ve İspanyol kaptanlar tarafından, Asya’daki baharat ve değerli maden zenginliğine ulaşacak alternatif ticaret yollarının bulunması amacı ile başlatılıp, bu yolda yeni kıtalar.

Coğrafi keşifler neden Portekiz ve ispanya’da başlamıştır?​

Coğrafi keşiflerin nedenleri. Portekiz’in uzun sahil şeridi, çok sayıdaki liman kenti ve uzun nehirleri bu ülkeden çok sayıda denizcinin yetişmesine uygun bir ortam sağlamıştır. Avrupa’nın güneybatısında bulunan bu denizci millet Orta Çağ boyunca coğrafi keşiflerde öncü roller üstlenmiştir.
Osmanlı Devleti coğrafi keşiflerle önemini kaybeden Akdeniz’deki ticareti yeniden canlandırmak için ne yapmıştır?
Akdeniz Limanları, Coğrafya Keşifler sonucunda önemini kaybetti. Ancak 1869′da Süveyş Kanalı’nın Fransızlar tarafından açılmasıyla bu limanlar yeniden önem kazanmıştır.

15. yüzyılın sonlarında başlayan coğrafi keşifler sonucu ticari önemi artan ve azalan su yolları hangisinde doğru olarak sıralanmıştır?​

Keşifler, ticaret yollarının değişmesine neden oldu. Hint Deniz Yolu’nun bulunmasından ve Amerika’nın keşfinden sonra Akdeniz limanları ile Baharat ve İpek Yolu eski önemini kaybederken Hint Okyanusu kıyısındaki limanlar önem kazandı.

Coğrafi keşiflerde keşfedilen yerler nerelerdir?​

Coğrafi keşifler listesi
Çini ilk kim keşfetti?
Çinliler Hint Okyanusu’nda MÖ 2. yüzyıldan beri seyahat etmekte ve tanınmaktadırlar. Bu dönemde Huangzi (黄支) olarak adlandırılan ve önemli bir ticaret yolu üzerinde bulunan Etiyopya’dan elçilerin Çin’e ulaştığı biliniyor.

Coğrafi keşifler nasıl ortaya çıkmıştır?​

Avrupalılar tarafından özellikle Portekizliler ve İspanyollar tarafından 15.yüzyıldan 17.yüzyıla kadar keşifler yapılmaya başlanmıştır. Asya’daki baharat ve altın zenginliğine ulaşmak için ticaret yolları keşfedilmiştir. Bu amaç doğrultusunda yeni kıtalar, okyanuslar ve deniz aşırı toprakların keşfi ortaya çıkmıştır.

Coğrafi keşiflerin başlamasında neler etkili olmuştur?​

Özellikle bunlardan en önemlileri olan İpek ve Baharat yollarının Osmanlı Devleti’nin eline geçmesi, Avrupalıları yeni yollar aramaya sevk etti. Orta Çağ’ın sonuna kadar dünyanın pek çok yeri bilinmiyordu. İşte bu yeni yollar arama girişimleri sırasında pek çok yer ilk kez keşfedildi ve yeni ticaret yollan bulundu.
Coğrafi keşifler sonrası hangi limanlar önem kaybetmiştir?
Coğrafi Keşifler sonucunda Atlas Okyanusu’ndaki limanlar önem kazanırken; Akdeniz limanları ise önemini kaybetmiştir.

Coğrafi keşiflerin Osmanlı devletine en önemli etkisi nedir?​

Coğrafi Keşiflerin Osmanlı’ya görülen ilk etkisi Akdeniz limanlarının önem kaybetmesi olmuştur. Yeni keşfedilen Afrika’nın batısındaki limanlar önem kazanmıştır. Avrupalılar Ümit Burnu’nu dolaşılarak Hindistan’a ulaşmışlardır. Dolayısıyla Osmanlı Devleti’nin kasasına giren para da azalmıştır.

Coğrafi keşifler hangi ülkelerin öncülüğünde başladı?​

Coğrafi keşifler 15. yüzyılın ilk yarısından 17.yüzyılın ortalarına kadar sürmüş ve Avrupalılar tarafından özellikle de Portekizliler ve İspanyollar tarafından ticaret amaçlı başlamıştır.
 
Geri
Üst