AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kesif Bolugu ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Keşif Bölüğü ne demek?​

keşif taburları modern orduda gzpt ve tankların en uygun yollarını ve önemli engellerini tespit etmek için vardır. yani zırhlı birlikler için önemlidir. örneğin bizde keşif bölüğünün askerleri siyah tankçı beresi giyerler. üyelerinin cesur ve fiziksel özellikleri uygun adamlardan seçilmesi gereklidir.

Keşifler neye denir?​

Dilimize Arapçadan geçmiş olan keşif kelimesi, daha öncesinde hiç kimse tarafından bilinmeyen bir şeyi bulmak ve ortaya çıkarmak anlamına gelir. İcat kelimesi daha çok nesneler için, keşif sözcüğü ise mekanlar için kullanılır.

Metraj çeşitleri nelerdir?​

Metraj çeşitleri nelerdir?
Bunun için en çok kullanılan metraj birimlerini şu şekilde sıralayabiliriz;
- Kazı İşleri-m³
- Kaplamalar-m²
- Toprak Taşıma-m³
- Yarım Tuğla Duvar-m²
- Blokaj-m³
- Kalın Tuğla Duvar-m³
- Büz Döşeme-m.
- Denizlikler-m.

CMK da keşif nedir?​

CMK da keşif nedir?
CMK Madde 83 Gerekçesi Madde, yargılamanın amacına erişmek için olay ve durumun oluş nedenlerini anlayabilmek üzere yerinde inceleme yapmak hususunu düzenlemektedir. Bu amaçla yapılacak incelemeye muhakeme hukukunda keşif denilmektedir.

Keşif yapan bir kişiye ne denir?​

Kâşif, var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran, keşfeden kimsedir. Daha çok coğrafi keşifleri yapan kişiler için kullanılmaktadır. Eşanlamlısı bulucudur.

Keşif nedir kısa tanım?​

Keşif, Arapça kökenli bir kelimedir. Herhangi bir şeyi ortaya çıkarma durumu keşif olarak değerlendirilir. Özellikle bir şeyin olacağını önceden anlama veya tahmin etme keşif olarak değerlendirilir. Genellikle gerçekten olan herhangi bir şeyin, tespit dilerek ortaya çıkarılmasıdır.

Kaç çeşit Metraj vardır?​

Kaç çeşit Metraj vardır?
Genelde iki çeşit metraj vardır. Birincisi yapının projeleri üzerinden yapılan metrajdır. Buna ön keşfe esas metraj denir. İkincisi yapı tamamlandıktan sonra bitmiş yapının üzerinden alınan ölçülerle yapılan metrajdır.

Yapı metrajı ne demek?​

Yapı metrajı ne demek?
Metraj, bir inşaatı meydana getiren yapı elemanlarının yapılması için kullanılacak malzeme ve yapılacak işlerin miktarlarının tespit edilmesi amacıyla; her bir yapı elemanının ayrı ayrı ölçülmesi, bu ölçümlerin bir cetvele aktarılarak tüm yapıdaki iş kalemleri miktarlarının detaylı olarak hesaplanması işlemidir.
Cmk’ya göre kimler keşif yapar?​
(1) Keşif, hâkim veya mahkeme veya naip hâkim ya da istinabe olunan hâkim veya mahkeme ile gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde Cumhuriyet savcısı tarafından yapılır.
 
Keşif Bölüğü, modern ordularda top ve tankların en uygun yollarını ve önemli engellerini tespit etmek için bulunan birimdir. Zırhlı birlikler için oldukça önemlidir. Keşif Bölüğü'nün askerleri genellikle siyah tankçı beresi giyerler ve üyeleri cesur ve fiziksel açıdan uygun adamlardan seçilirler.

Keşif kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir ve bir şeyi bulup ortaya çıkarma anlamına gelir. İcat kelimesi genellikle nesneler için kullanılırken, keşif kelimesi genellikle mekanlar için kullanılır.

Metraj çeşitleri ise şunlardır:
- Kazı İşleri-m³
- Kaplamalar-m²
- Toprak Taşıma-m³
- Yarım Tuğla Duvar-m²
- Blokaj-m³
- Kalın Tuğla Duvar-m³
- Büz Döşeme-m.
- Denizlikler-m.

CMK'da keşif ise, yargılamanın amacına erişmek ve olayın oluş nedenlerini anlamak için yapılan yerinde inceleme işlemidir. Bu inceleme muhakeme hukukunda keşif olarak adlandırılır.

Keşif yapan kişiye ise genellikle "Kâşif" denir. Bu kişi, var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan ve keşfeden kişidir. Coğrafi keşifleri yapan kişiler için de kullanılan bir terimdir.

Yapı metrajı ise, bir inşaatı oluşturan yapı elemanlarının yapılması için gereken malzeme ve işlerin miktarlarının belirlenmesi amacıyla yapılan ölçüm ve hesaplama işlemidir.

CMK'ya göre keşif, hâkim veya mahkeme tarafından yapılır. Gerektiğinde Cumhuriyet savcısı da keşif yapabilir.
 
Geri
Üst