AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kereviz Yemeyene Yediren Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kereviz Yemeyene Yediren Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet küçük uzunluk kereviz
1 adet l uzunluk yumurta
1 tepeleme tatlı kaşığı yulaf unu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 yemek kaşığı kadar istediğiniz bir peynir çeşidi (Ben keçi peyniri kullandım)
Tavayı yağlamak için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Çörekotu

Kereviz Yemeyene Yediren Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kerevizler soyulup rendelenir ve avucumuzda suyu sıkılır.
Üzerine öbür materyaller de katılır ve karıştırılır. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanmış tavaya yayılıp, pişirilir.
Kenarlardan bir spatula yardımıyla pişip pişmediği denetim edilerek dikkatli bir halde spatulayla yavaş yavaş tavadan ayrılır.
Düz bir tabakla aksi çevrilip tekrar zeytinyağı ile yağlanmış tavaya koyulur.
Bu kısım pişerken rendelenmiş kaşar peyniri de eklenir ve eriyince servise hazır hale gelir.
Üzerine çörek otu serpip, afiyetle yenir.
Kereviz Yemeyene Yediren Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst