Konuya cevap cer

Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

3 orta boy kereviz

1/2 (yarım) limon suyu (kerevizi doğradığımız suya eklemek için)

1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı

1 orta boy soğan soğan

1 diş sarımsak

1 orta boy havuç

1 orta boy patates

3 küp şeker

Tuz

1 limonun suyu

2 su bardağı portakal suyu


Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Doğranan kereviz, sıkıp eklediğimiz 1/2 limonun suyuyla suda bekletilir.

Tencereye alınan zeytin yağında piyaz doğranan soğan kavrulur.

Daha sonra küp doğradığımız sarımsak, havuç, patates ve kereviz eklenir.

Tuz ve şeker ilave edildikten sonra limon ve portakal suyu da eklenir, kaynadıktan sonra altı kısılır; pişmeye bırakılır.

Suyunu çekip pişmediği takdirde sıcak su ilavesi yapılır. Yemeğin altı kapatılır, üzerine doğranan kereviz yaprağı eklenir. ( Olmadığı için ben dereotu doğrayıp serptim. ) Afiyet olsun.

Not: Bol ekşili sevmeyenler limonu azaltabilirler.


Kereviz Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı


Geri
Üst