Kereviz Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 kg kereviz
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı portakal suyu
1 limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
2 silme çay kaşığı toz şeker
Tuz
Üzeri için:
Maydanoz/nane/dereotu

Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtalım. Doğranmış havuç ve soğanı ekleyelim.
Soğanlar yumuşayınca küp küp doğranmış patates ve kerevizi ekleyelim, karıştıralım.
Orta ateşte kapak kapalı biraz bu türlü pişecek. Kerevizler ve patatesler hafif sararmaya başladıysa, yarım su bardağı portakal suyu, 1 limonun suyu, sıcak su, tuz ve şekeri ekleyelim.
Kısık-orta ateşte kapak kapalı pişmeye bırakalım. Orta ara karıştıralım. Sebzelerimiz istediğimiz yumuşaklığa geldiyse yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun.
Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst