Kereviz Yaprağı Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 adet kerevizin yaprakları
1 adet kuru soğan
1 adet küçük kapya biber
1 adet havuç
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, zerdeçal
7 su bardağı su
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
4 silme yemek kaşığı un
Yarım limonsuyu

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kereviz yapraklarını güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
Havucu soyup rendeliyoruz.
Kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
Tencereye zeytinyağını alıyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soteliyoruz.
Üzerine havucu ve kapya biberi ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz.
Kereviz yapraklarını da ekleyip biraz daha soteledikten sonra baharatları ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Bu arada terbiyesi için yoğurt, un ve limonsuyunu karıştırıyoruz.
Pişen çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
Çorbadan terbiyemize ekleyerek karıştırıyoruz.
Ilıyan terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
En son tuzumuzu da ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst