- Konu Yazar
- #1
Kepekli Yulaf Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
Kepekli yulaf ekmeği için
1 kg yulaf unu
200 gram kepek
2 su bardağı buğday unu
2 çorba kaşığı chia tohumu
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
6 su bardağı kontrollü ılık su (ununa göre değişiklik gösterir.)
Kepekli Yulaf Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unlarımızı ve kepeği bir kabın içerisine alıp ortasını havuz gibi açıp su hariç tüm malzemeleri ortaya koyuyoruz ve yavaş yavaş suyunu da ilave edip katı bir hamur elde ediyoruz.
Kabın ağzını streçleyip bir bezle kabımızı güzelce sarıp mayalanmasını bekliyoruz.
Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurunuzu kaç tane ekmek yapmak istiyorsanız o kadar parçaya bölüp istediğiniz şekli verip kepek serptiğiniz veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ekmeklerimizi diziyoruz.
Keskin bir bıçak yardımıyla hamurlarımızın üzerine şekil verip biraz da chia tohumu serpiştirip tepsinin üzerini bir örtü ile kapatıyoruz.
20 dk ekmeklerin tepsi mayası almasını sağlıyoruz.
Sonrasında önceden ısıtılmış fırında 180°derece 30-40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kepekli Yulaf Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kepekli yulaf ekmeği için
1 kg yulaf unu
200 gram kepek
2 su bardağı buğday unu
2 çorba kaşığı chia tohumu
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
6 su bardağı kontrollü ılık su (ununa göre değişiklik gösterir.)
Kepekli Yulaf Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unlarımızı ve kepeği bir kabın içerisine alıp ortasını havuz gibi açıp su hariç tüm malzemeleri ortaya koyuyoruz ve yavaş yavaş suyunu da ilave edip katı bir hamur elde ediyoruz.
Kabın ağzını streçleyip bir bezle kabımızı güzelce sarıp mayalanmasını bekliyoruz.
Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurunuzu kaç tane ekmek yapmak istiyorsanız o kadar parçaya bölüp istediğiniz şekli verip kepek serptiğiniz veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ekmeklerimizi diziyoruz.
Keskin bir bıçak yardımıyla hamurlarımızın üzerine şekil verip biraz da chia tohumu serpiştirip tepsinin üzerini bir örtü ile kapatıyoruz.
20 dk ekmeklerin tepsi mayası almasını sağlıyoruz.
Sonrasında önceden ısıtılmış fırında 180°derece 30-40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kepekli Yulaf Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı