AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KEP olup olmadigi nasil anlasilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

KEP olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

KEP göndereceğim kişi ya da kurumun KEP’i olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? KEP rehberinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. KEP Rehberi sorgulamaları zorunlu veya isteğe bağlı rehber alanları kullanılarak gerçekleştirilir.

KEP adresine mail atılabilir mi?​

Sadece KEP hesap kullanıcılarına ileti gönderebilirsiniz ya da bu kullanıcılardan ileti alabilirsiniz. KEP sisteminden diğer standart elektronik posta sistemlerine ileti gönderimi söz konusu olmadığı gibi diğer sistemlerden KEP sistemine de ileti gönderimi mümkün değildir.
KEP paketi ne demek?​
Standart e-posta hizmetlerine ilave olarak, gönderenin ve alıcının belirli olduğu, içeriğin, gönderim-alım, tarih ve saatinin elektronik imza ve zaman damgası ile sabitlendiği, delil özelliği taşıyan belgeyi oluşturan ve muhafaza eden sistemin genel adıdır.

Kapatılan KEP hesabı nasıl açılır?​

Kapatılan KEP hesabı nasıl açılır?
Kapatılan KEP adreslerini tekrar kullanmak isteyen müşterilerimiz PTT Müdürlüklerimize başvurarak söz konusu KEP adreslerini tekrar kullanabileceklerdir.

KEP adresini nasıl öğrenebilirim?​

KEP adresini nasıl öğrenebilirim?
KEP ADRESİ SORGULAMA KEP adresi sorgulamak için şubeye gitmeden internet üzerinden işini halledebilirsiniz. PTT sitesinden KEP işleminizi halledebilirsiniz. http://pttkep.gov.tr/ adresine giderek buradan başvuru ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Bir firmanın KEP adresi nasıl öğrenilir?​

KEP adresinize giriş yaptıktan sonra “Kullanıcı İşlemleri” sayfasında yer alan kurumsal veya bireysel rehber sorgulama sayfalarından sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.

KEP mail adresine nasıl girilir?​

Sisteme giriş yapmak için karşınıza gelen ekranda elektronik imzanızın parolasını (Pin) giriniz ve butonuna basınız. İşlem tamamlandığında KEP hesabınıza giriş sağlanacaktır. PTTKEP web mail arayüzüne giriş yapmak için internet tarayıcınızın adres satırına https://hs01.kep.tr yazınız.
KEP adresi var mı yok mu?​

KEP nedir nasıl alınır?​

KEP nedir nasıl alınır?
KEP Hesabımı Nasıl Alabilirim? Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz Online Başvuru bölümünden Online Ön Başvuru yaptıktan sonra başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkezinden hesaplarını alabilirler.

KEP nedir ne işe yarar?​

KEP nedir ne işe yarar?
KEP, e-posta teknolojik altyapısını kullanan, bununla birlikte e-postanın gönderim ve alımına dair kanıtların oluşturulup saklandığı hukuken geçerli bir e-posta iletim hizmetidir.

KEP adresi kaç yıl geçerli?​

Bir yıllık abonelik ücreti olup, yeni kayıtta ve abonelik yenilendiğinde her yıl abonelik başlangıcında alınır. Üyelik süresi dolmadan hesabın iptal edilmesi halinde yıllık abonelik ücreti geri ödenmez.

KEP dosyası nasıl açılır?​

KEP dosyalarını açmanız gerektiğinde, dosyayı çift tıklatarak başlatın….Windows Bilgisayarında:
- Dosya simgesini sağ tıklayın.
- Açılır menüden “Özellikler” i seçin.
- “Dosya Türü” altında listelenen dosya türünü bulun.
KEP sorgulama nedir?​
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını, gönderildiği biçimde koruyan, alıcının kim olduğunu tespit eden ve gönderilen içeriğin değişmemesini ve güvenli hale gelmesini sağlayan bir sistemdir.

KEP ücreti ne kadar?​

KEP ücreti ne kadar?
KEP ve e-Yazışma iletilerinin 1 yıl boyunca posta kutusunda saklanması için alınan ücretlerdir….Yıllık Arşiv (Saklama Alanı) Ücretleri.
100 MB Kotalı Alan | Ücretsiz
250 MB Kotalı Alan | 60.00 TL
500 MB Kotalı Alan | 95.00 TL
1 GB Kotalı Alan | 165.00 TL
Her 1 GB İlave Kotalı Alan İçin | 165.00 TL

Türkkep adresimi nasıl öğrenebilirim?​

Türkkep adresimi nasıl öğrenebilirim?
Bir başkasının KEP hesabını nasıl sorgulayabilirim? KEP adresinize giriş yaptıktan sonra “Kullanıcı İşlemleri” sayfasında yer alan kurumsal veya bireysel rehber sorgulama sayfalarından sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.

KEP gonderi paketi nedir?​

KEP kullanıcısı ne demek?​

Kayıtlı elektronik posta (KEP), Yönetmelikte “elektronik iletilerin, gönderimi ve teslimatı da dâhil olmak üzere kullanımına ilişkin olarak hukukî delil sağlayan, elektronik postanın nitelikli şekli” olarak tanımlanmaktadır.
PTT Kephs den bir elektronik postanız var ne demek?​
PTT KEP SİSTEMİ – Gönderilen e-postaya erişilip erişilmediği, – E-postanın iletilme zamanını tespit edecek, – İçeriğin değişmediğini garanti edecek, – Hukuken geçerli delil seti oluşturacak şekilde muhafaza edecek sistemdir.

KEP adresi ne demek Ekşi?​

KEP adresi ne demek Ekşi?
btk tarafından düzenlenen kayıtlı elektronik posta sistemi ile atılan iletim, okunum gibi bilgilerin bildiriminin sağlanacağı elektronik posta. kayıtlı elektronik posta (kep), esasında çok basit olarak günlük hayatımızda kullandığımız elektronik postanın nitelikli şeklini ifade eder.

KEP nasıl giriş yapılır?​

KEP nasıl giriş yapılır?
PTTKEP sistemine SMS şifresi ile giriş yapabilmek için giriş sayfasında sekmesi seçilir. Açılan sayfada kullanıcı T.C. kimlik Numarasını ve kayıt esnasında cep telefonuna gelen parolayı girerek “Tamam” butonuna basar. Girilen parola doğru ise sistem Şifrenizi girmenizi isteyecektir.

KEP hesabı nasıl açılır?​

KEP adresi nereden nasıl alınır?​

 
KEP hesabının olup olmadığını öğrenmek için, KEP Rehberi'nden sorgulama yapabilirsiniz. Bu sorgulamalar genellikle zorunlu veya isteğe bağlı rehber alanları kullanılarak gerçekleştirilir. KEP adresine e-posta göndermek için sadece KEP hesabı olan kişilere veya kurumlara ileti gönderebilirsiniz. KEP sistemi, diğer standart e-posta sistemlerine ileti gönderimine veya diğer sistemlerden KEP sistemine ileti gönderimine izin vermez.

KEP paketi, standart e-posta hizmetlerine ilave olarak gönderenin ve alıcının belirli olduğu, içeriğin, gönderim-alım, tarih ve saatinin elektronik imza ve zaman damgası ile sabitlendiği, delil özelliği taşıyan belgeyi oluşturan ve muhafaza eden sistemin genel adıdır.

Kapatılan bir KEP hesabını tekrar açmak istiyorsanız, PTT Müdürlükleri'ne başvurarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. KEP adresini öğrenmek için ise KEP adresi sorgulama işlemlerini şubeye gitmeden internet üzerinden yapabilirsiniz. PTT resmi sitesi olan [pttkep.gov.tr](http://pttkep.gov.tr/) adresine giderek başvuru ve sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bir firmanın KEP adresine erişmek isterseniz, KEP hesabınıza giriş yaparak "Kullanıcı İşlemleri" sayfasında yer alan kurumsal veya bireysel rehber sorgulama sayfalarından sorgulama yapabilirsiniz. KEP'e mail adresine giriş yapmak için ise elektronik imzanızın parolasını (Pin) girmeniz ve butona basmanız gerekmektedir. PTTKEP web mail arayüzüne giriş yapmak için [hs01.kep.tr](https://hs01.kep.tr) adresini tarayıcınıza yazabilirsiniz.

KEP hesabının abonelik süresi bir yıldır ve her yıl abonelik başlangıcında ücret alınır. Kullanıcılar hesabı iptal etmeden abonelik süresi dolması halinde yıllık abonelik ücreti geri ödenmez. KEP dosyalarını açmak için dosyayı çift tıklatarak başlatabilir veya dosya simgesine sağ tıklayarak "Özellikler"den dosya türünü bulabilirsiniz.

KEP ücretleri, mesajların 1 yıl boyunca posta kutusunda saklanması için alınan ücretleri kapsar. Ücretler kotalı alan büyüklüğüne göre farklılık gösterir. KEP kullanıcısı, yönetmelikte elektronik iletilerin gönderimi ve teslimatına dair kanıtlar sağlayan hukuken geçerli bir sistem kullanıcısını ifade eder.

Son olarak, KEP hesabı nasıl açılır veya KEP adresi nereden alınır gibi konuları öğrenmek için en yakın PTT Merkezi'ne başvurabilir veya online başvuru yaparak gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.
 
Geri
Üst