- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
KEP ile UETS aynı mı?
Ayrıca UETS yalnızca e-tebligat alınmasını sağlayan bir sistemken, KEP üzerinden cevabi yazılar da gönderilebilmektedir. Diğer bir deyişle, KEP Sistemi resmi bir e-mail hesabı gibi düşünülebilir, UETS ise yalnızca tebligat gönderimi için kullanılır.UETS şirketler için zorunlu mu?
Özet : Şirketlerin UETS, KEP ve E-Tebligat almaları zorunlu olup, hak kaybına maruz kalmamaları için düzenli olarak buralardan yapılacak tebligatları takip etmeleri gerekmektedir. Bu sirküler UETS, KEP ve E-Tebligatların düzenli olarak takip edilmesini hatırlatmak amacı ile hazırlanmıştır.UETS ve KEP nedir?
UETS nedir? Elektronik tebligat göndermeye yetkili Tebligat Kanunu ve 6.12.2018 tarih ve 30617 sayılı Yönetmelik uyarınca yapılan elektronik tebligat işlemlerini yürütmek amacıyla PTT A. Ş. tarafından kurulan ve işletilen Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi’dir.
Şirketler için E-tebligat zorunlu mu?
Ticari, zirai ve mesleki kazancı olanlar ile kurumlar vergisine tabi mükelleflerin e-tebligat sistemine geçmeleri zorunludur. Gerçek kişiler ise isteğe bağlı olarak e-tebligat adresi ve şifre alabilir.
UETS nedir ne işe yarar?
UETS diğer bir tabiri ile Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi, 7201 sayılı Tebligat Kanunu çerçevesinde hazırlanmış olan Elektronik Tebligat Yönetmeliğine uygun bir biçimde e-tebligat işlemlerinin yürütülmesi gayesiyle PTT tarafından kurulmuş durumda olan ve işletilen bir sistemdir.KEP adresine yapılan tebligat ne zaman yapılmış sayılır?
Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Tebligatın önce ya da sonra okunmuş olması, tebliğ tarihini etkilemez. Elektronik Yolla Tebligat, Muhatabın Elektronik Adresine Ulaştığı Tarihi Izleyen Beşinci Günün Sonunda Yapılmış Sayılır.Şirkete Tebligat nasıl yapılır?
“ (1) Tüzel kişiler adına tebligatı almaya yetkili kişiler, herhangi bir sebeple mutat iş saatlerinde işyerinde bulunmamaları veya o sırada evrakı bizzat alamayacak bir halde olmaları durumunda tebliğ, tüzel kişinin o yerdeki sürekli çalışan memur veya müstahdemlerinden birine yapılır.