- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 210.108
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kendini açma nedir psikoloji?
Psikolojik danışma ortamında, danışanın kendini yalnız hissetmemesi, içgörü kazanması amacı İLE, psikolojik danışman’ın kendi yaşantısıyla, duygularıyla ilgili paylaşımda bulunmasına KENDİNİ AÇMA denir.Kendini açmanın işlevleri nelerdir?
Kendini açmanın işlevleriGelişigüzel kendini açma ne demek?
Gelişigüzel kendini açma: Bireyin duygu ve düşüncelerini herhangi bir süzgeçten geçirmeden ifade ettiği ve bunun sonucunda bazen kendini küçük düşürebildiği gibi kendine zarar da verebildiği belirtilmektedir. Teşhircilik: Gelişigüzel kendini açmanın bir ileri aşamasıdır.
Kendini katma tepkisi nedir?
dinleyicinin veya dinlenenin karsisindakinin davranisi ve tutumu ile ilgili olarak verdigi tepkidir. ornegin, “yaptiklarindan seninle ilgili hissediyorum.” seklinde kurulan cumlelerdir.
Kendini açma hikaye türü nedir?
Kendini açmanın Hikaye türü İçinde bulunulan zaman ve konular üzerinde yoğunlaştığı ve geri bildirime açık olduğu için konuştuğu bireye kapısının açık olduğu izlenimi verir. Bu türe göre kendini açma; eski ve önemli olayları anlatmak değil,içinde bulunan zaman süresi içindeki duygu ve düşünceleri paylaşmaktır.Kişilerarası ilişkilerde kendini açma davranışı aşağıdakilerden hangisine katkı sağlar?
Kişinin kendisini ve karşısındaki kişiyi tanıması yakın ilişkiler kurmasını sağlar. Kendisini açma davranışı sergileyen birisi karşısındakinin de kendini açmasını desteklediği için daha derin ilişkiler kurulur. Bireyin duygularını, düşüncelerini paylaşması suçluluk duygusunu hafifleten bir şeydir.Terapötik ilişki nedir kpss?
Terapötik ilişki, günlük yaşamımızda kurduğumuz ilişkilerden farklı olarak danışan ve terapist arasında kurulan özel bir ilişkidir. Bu ilişki tarafların tutumlarının ve kişiliklerinin yadsınamaz bir biçimde etkili olduğu bir etkileşimi içeren kendine özgü, kapsamlı ve karmaşık bir süreç olarak karşımıza çıkar.
Rehberlik Bağdaşım ne demek?
Bu teknikte bireyin kendini nasıl gördüğü ve başkaları tarafından nasıl görüldüğü arasındaki uyuşma derecesine “bağdaşım” denir. Bireyin kendini hangi davranışlarla niteliği ile başkalarının onu hangi davranışlarla nitelediği karşılaştırılır.