- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kendine zarar veren ne demek?
Kendine Zarar Verme Nedir? Kişinin ciltte yara, kesik, tırmalama gibi durumlar gerçekleştirme, saçları çekerek koparma, bazı durumlarda kemikleri kırma, organları kesme ya da zarar verme derecesine gelebilecek nitelikte davranışlarda bulunması, psikiyatride kendine zarar verme (self-mutilasyon) olarak tanımlanmaktadır.Kendime zarar vermeyi nasil Birakirim?
KENDİME ZARAR VERMEYİ NASIL DURDURABİLİRİM?- Sizi zorlayan ve sıkıntı veren düşüncelerinizi yazın.
- Öfkenizi bir yastığa vurarak ya da içine doğru bağırarak atabilirsiniz.
- Bu dürtüden uzaklaşmak için dışarı çıkıp kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz.
- Boş ve geniş bir kağıdı renkli kalemlerle boyayın.
Kendine zarar veren kişilere yardımcı olmak için bazı öneriler :
- Önyargılı davranmamak.
- İletişim kurmak için kişiyi cesaretlendirmek.
- Kişinin problemlerini çözmesine yardım etmek.
- Birlikte vakit geçirmek.
- Kişinin yaşadığı sorunları ciddiye almak.
- Olumlu gelişmeler yaşandığında kişiyi destekleyin.
Çocuğum kendine zarar veriyor ne yapmalıyım?
Çocuğun kendine zarar verdiği fark edilirse, çocuk bunun bir kerelik bir şey olduğunu söylese bile yardım almak gerekir. Çünkü bu durum ciddi bir psikiyatrik hastalığın belirtisi olabilir ve önemli bir sorundur. Gencin öncelikle bir uzman tarafından değerlendirilmesi gerekir.
Sadizm neden olur?
Diğer insanların veya hayvanların manevi ızdırabı ve mutsuzluğu ile bağlantılı belirli bazı uyarıcıların, mutlulukla veya cinsel doyumla sürekli bir bağlantısı, sadizm veya sadomazoşizme yol açabilir. Şu anda, bu psikolojik bozukluğun neden olduğu genetik faktörler veya kalıtım hakkında fazla bilgi yoktur.