AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kendinden Soslu Elmalı Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kendinden Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet elma
2 yemek kaşığı kuru üzüm
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5-2 su bardağı un

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilyayı derin bir kaba alıp bir güzelce çırpalım.
Çırptığımız karışımdan bir su bardağı ayırıp buzdolabına kaldıralım.
Yumurtaları ekleyelim ve rengi açılana kadar çırpalım.
Ardından elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpalım. (unu azar azar denetimli ekleyelim, kıvamı ne çok koyu ne çok akışkan olacak).
İçerisine hafif unlanmış 2 yemek kaşığı kuru üzümü ekleyip karıştıralım.
Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim ve kenarlarını yağlayalım.
Karışımı dökelim ve evvelden ısıtılmış 175 derece alt-üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldıktan 1-2 dk sonra sosumuzu üzerine dökelim ve büsbütün soğumasını bekleyelim. Sonrasında servis edebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun.
Kendinden Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst