- Konu Yazar
- #1
Kendimize karşı sorumluluklarımız nelerdir?
Sorumluluklar hayatımızı devam ettirebilmemiz için yerine getirdiğimiz yaşamsal görevlerimizdir. Sınavlara hazırlanmak, çalışmak, para kazanmak, ihtiyaçlarımızı gidermek, anlayışlı ve saygılı bir ebeveyn, evlat, partner olmak, topluma uyumlu bir vatandaş olmak sorumluluklarımızdan sayılabilir.Ailede karar alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Ailemiz bir karar alırken bizim de bazı isteklerimiz olabilir. Bu kararlar içerisinde mutlaka bizim de isteklerimiz yer almalıdır. O yüzden karar alma süreci içerisinde aile büyükleri mutlaka çocuklara da fikirlerini sormalıdır. Çocukların alınacak kararlar konusunda ne istedikleri sorulmalıdır.Aile İçi İletişimin Unsurları: Birbirlerinin söylemeye çalıştıklarını dinlerler ve birbirlerini doğru anlarlar, imada bulunmaz, kötü söz sarf etmezler. Aile bireyleri, birbirlerinin duygu, düşünce, hayallerini, ümitlerini, acılarını, sevinçlerini, eleştirmez, anlayışla kabullenip paylaşırlar.
Sorumluluk sahibi olmak niçin önemlidir?
Sorumluluk sahibi olmak niçin önemlidir?Özgüven kazanmak, neden yaşadığını fark edebilmek ve aidiyet duygusunun tatmin edilebilmesi açısından sorumluluk duygusunun gelişimine önem verilmesi her kişi için gereklidir. Sorumluluk duygusu gelişmiş bir birey için çözülemez denilen şeylerin çözümü için bir yol ve yöntem her zaman vardır.
Topluma karşı görev ve sorumluluklarımız nelerdir?
Topluma karşı görev ve sorumluluklarımız nelerdir?Genel olarak topluma karşı vazife ve sorumluluklarımızı maddeler halinde şöyle ele alabiliriz:
- Topluma karşı sorumluluklarımızın başında, birbirimizi sevmek ve karşılıklı haklarımıza saygı göstermek gelmektedir.
- Toplumsal görevlerimizden biri de iyilikte yardımlaşmak, muhtaçlara yardım elini uzatmaktır.
Allah’a karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir maddeler halinde?
ALLAH’A KARŞI AHLAKİ SORUMLULUKLARIMIZ- Allah’ın varlığını, birliğini ve dirliğini kabul etmek,
- Allah’ın emir ve yasaklarına uymak ve yerine getirmek,
- Allah’a ibadet etmeli ve yalnızca Allah’a secde etmeliyiz.
- İyilik ve hayır işleyerek, Allah’ın rızasını kazanmayı amaçlamalıyız.
- Peygamberleri örnek almalıyız.