Kendimi derse nasil verebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kendimi derse nasıl verebilirim?​

Ders Çalışmaya Odaklanmanın 7 Etkili Yolu
- Teknolojik cihazları kapatın.
- Çalışma ortamınızı iyi seçin.
- Fiziksel ihtiyaçlarınızla ilgili önceden tedbir alın.
- Beyninizin en etkin olduğu saatlerde çalışın.
- Kafanızdaki endişe verici soruları cevaplayın.
- Hareket edin.
- Olumsuz düşünceleri yeniden şekillendirin.

Canlı derse öğrenci gelmezse ne olur?​

Hiçbir öğrenci canlı derse ya da uzaktan eğitime katılmazsa öğretmenler ek ders ücreti alamayacak. Bu durumda öğrenci derse gelmezse öğretmenler ek ders ücreti alamayacak. Hiçbir öğrenci canlı derse ya da uzaktan eğitime katılmazsa öğretmenler ek ders ücreti alamayacak.
Çalışmaya başlamak için ne yapmalı?
Ders Çalışmaya Bir Türlü Başlayamayan Bünyelere Hızır Gibi Yetişecek Bir Tavsiye Listesi
- 1) derslere düzenli gitmek ve not tutmak.
- 2) derste tutulan notları temize çekmek.
- 3) ders kitaplarını okumak.
- 6) grupça çalışmak ve birbirine öğretmek.

Ders çalışamıyorum Odaklanamıyorum ne yapmalıyım?​

Özellikle ders çalışmadan önce yakınlardaki teknolojik cihazlar kapatılmalıdır. İçsel ve dışsal olarak yaşanan dikkat dağıtıcı unsurlar da ortadan kaldırılmalıdır. Bu sayede ders çalışırken telefonun sesi kapatılarak titreşim modu da düşürülmelidir. Ders çalışırken çalışma ortamı iyi seçilmeli.

Ders çalışma isteği nasıl yerine gelir?​

Ders çalışan bireyler her 40 dakikada bir 15 dakika mola verirse, ders çalışmaya daha istekli olacaktır. Molalar, öğrencilerin ders çalışma azmini de arttıracaktır. Öğrencilerin ders çalışma sürelerini en etkili şekilde kullanması gerekiyor. Sürekli ders çalışmak öğrencilerin her zaman kafasını daha fazla yoracaktır.
EBA canlı derse kimse katılmazsa ne olur?
EBA üzerinden sunulacak altyapıyla, açık kaynaklı diğer platformlar üzerinden uzaktan eğitim faaliyetleri kapsamında canlı ders vermek için gerekli hazırlıkları yaparak derse başlayan öğretmenin canlı dersi teknik yetersizlikler nedeniyle yapılmasa veya hiç bir öğrenci canlı derse katılmasa dahi ek ders ücretlerin …

Öğrenci derse girmezse ek ders kesilir mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı 18 Haziran 2021 Cuma günü karneleri e-okul üzerinden veli ve öğrencilerin erişimine açarak eğitim öğretim yılını resmen olmasa da fiilen tamamlamıştı. Dolayısıyla bir sınıftaki öğrencilerin tamamı ilgili derse katılmadığında öğretmene ek ders ücreti ödenmemektedir.

Derse katılım nedir?​

Öğrencilerin, sınıf veya okul içinde yaptıkları; eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, araştırma yapma gibi bilişsel, duyuşsal, psikometri alanındaki becerilerini kullanmasını ve geliştirmesini sağlayan, performansını değerlendirmeye yönelik çalışmalar.
Çekingen öğrenci sınıfa nasıl kazandırılır?
Çekingen öğrencilerin derse katılımı nasıl sağlanabilir?
- Hatalarına saygı gösterilmeli.
- Öğrencilerin katılımı için fırsat sunulmalı
- Herkesin güvende hissetmesi sağlanmalı
- Katılımı teşvik etmek için başka yollar bulun.

Geri