AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kendime zarar vermemek icin ne yapabilirim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.727
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kendime zarar vermemek için ne yapabilirim?​

KENDİME ZARAR VERMEYİ NASIL DURDURABİLİRİM?
- Sizi zorlayan ve sıkıntı veren düşüncelerinizi yazın.
- Öfkenizi bir yastığa vurarak ya da içine doğru bağırarak atabilirsiniz.
- Bu dürtüden uzaklaşmak için dışarı çıkıp kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz.
- Boş ve geniş bir kağıdı renkli kalemlerle boyayın.

Tamamlayici mod nedir?​

Tamamlayici mod nedir?
Tamamlayıcı Mod, ortak çalışmada eşitlik için ikinci bir ekranda Google Meet görüntülü görüşmelerine bağlanmanın bir yoludur. İkinci ekrandan akustik geri besleme riskini azaltmak için Tamamlayıcı Mod’da, mikrofonunuz ve kameranız kapalıdır.

Sürekli kendine zarar verme istegi neden olur?​

Kendine zarar verme endişe ve depresyonla bağlantılıdır. Bu tür ruh sağlığı durumları insanları her yaşta etkileyebilir. Kendine zarar verme anti sosyal davranışla beraber ilerleyebilir; okulda kurallara uymamak veya polise yansıyan olaylara sebep olmak gibi.

Sinirlenince kendine zarar veren insanlara ne denir?​

Sinirlenince kendine zarar veren insanlara ne denir?
Şizofreni, otizm ve Tourette sendromu da stereotipik kendine zarar vermeye yol açan diğer psikolojik bozukluklardandır. Hastalar çoğu kez ne yaptıklarının farkında değildirler. En sık görülen self-mutilasyon yani kendine zarar verme durumu ise yüzeysel-ılımlı tiptir.

Sinirlenince kendine zarar vermek hastalık mıdır?​

Bağımlılık yapan her şey haram mıdır?​

Bağımlılık yapan her şey haram mıdır?
İçkinin her durumda kullanımının yasak olduğunu kabul eden ve günümüzde hakim olan görüşe göre ister üzümden, ister hurmadan, ister arpadan, kahveden veya başka maddelerden yapılsın, aklı gideren ve sarhoşluk veren her şey haramdır.

Vücuda zarar veren şeyler nelerdir?​

Salam, sucuk, sosis ve pastırma gibi işlenmiş et ürünlerinde bulunan koruyucu maddeler ve aşırı tuz insan sağlığını tehdit eden faktörlerin başında geliyor.
- Margarin.
- Şekerli tahıl gevrekleri.
- Fast-Food burgerler.
- Yağda kızartılmış hamur tatlıları
- Mikrodalgada patlamış mısır.
- Her çeşit hamur işi ve kızartma.
 
Kendinize zarar vermemek için yapabileceğiniz birkaç öneri şunlar olabilir:

1. **Sıkıntı Veren Düşüncelerinizi Yazmak:** İçinizdeki negatif duyguları, endişeleri ve stresi kağıda dökmek, zihinsel olarak daha rahatlamanıza yardımcı olabilir.

2. **Öfkenizi Yastığa Vurmak veya Bağırmak:** Öfkenizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız, bir yastığa vurarak ya da içe doğru bağırarak bu duyguyu dışa vurmak bir rahatlama sağlayabilir.

3. **Dışarı Çıkıp Yürüyüş Yapmak:** Kendinizi kötü hissettiğinizde, dışarı çıkıp kısa bir yürüyüş yapmak, hem zihinsel olarak ferahlamanıza hem de fiziksel olarak hareket etmenize yardımcı olabilir.

4. **Kalemlerle Boyama:** Boş bir kağıdı renkli kalemlerle boyamak, zihinsel olarak rahatlamanıza ve yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Kendinize zarar verme isteği genellikle endişe, depresyon gibi ruh sağlığı sorunlarıyla ilişkilidir. Bu tür durumlarla baş ederken profesyonel destek almak da önemlidir. Kendinize zarar verme isteğiniz devam ederse, bir uzmandan yardım almanız önemlidir.

Sinirlenince kendine zarar veren insanlar, genellikle psikolojik sağlık sorunları yaşayan ve bu şekilde duygularını kontrol etmeye çalışan bireylerdir. Bu tür durumlarla baş ederken kişinin mental sağlığına yardımcı olabilecek tedaviler ve terapiler bulunmaktadır.

Bağımlılık yapan her şeyin haram olduğunu kabul eden bir görüş var. Alkol, uyuşturucu gibi maddelerin yanı sıra kişinin hayatına zarar verebilecek her türlü bağımlılığın İslam dininde sakıncalı olduğu düşünülmektedir.

Vücuda zarar veren şeyler arasında işlenmiş et ürünlerindeki koruyucu maddeler, aşırı tuz, margarin, şekerli tahıl gevrekleri, fast-food burgerler, yağda kızartılmış hamur tatlıları, mikrodalgada patlamış mısır, her çeşit hamur işi ve kızartmalar sayılabilir. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için bu tür zararlı maddelerden kaçınmak önemlidir. Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirerek daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyebilirsiniz.
 
Geri
Üst