AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kendim ozetledim - Ağustos Boceği ile Karınca

haberci

Yeni Üye
Hepiniz şu ''Ağustos Boceği ile Karınca'' hikayesini bilirsinizAma işin aslı hic de sizin bildiğiniz gibi değilİşte şimdi size onu anlatcam
Karınca her zamanki gibi calışır,ağustos boceği ise kışı duşunmeden saz calarmışKarınca bir gun yine calışmak icin evinden cıkmışBu sefer ortalıkta ağustos boceği ve sazı yokmuşKarınca meraklana meraklana calışıyormuşO sırada ağustos boceğini dilenirken gormuşAğustos boceği:
Lutfen, yardım et!Coluk cocuk dışarda ac ac geziyoruzKarınca:
Ben tum yaz calışırken sen saz calıyordunAma aslında sen saz caldıkca bizim calışasımız geliyorduSen bize bu konuda yardım ettin,şimdi sıra bizdedemiş ve ağustos boceğini eve davet etmişAğustos boceği yine saz calıyormuşAma dışarıdaki dondurucu soğuğun etkisinden kurtulamadığı icin,yarım saat kekeleyerek şarkı soylemişKarınca ve ailesi ona yiyecek vermiş ve neşeli bir akşam gecirmişlerAğustos boceğide bundan sonraki yazlar hem saz calıyor,hemde calışıyormuşimageskendimozetledimagustosbocegiilekarinca5b06b5bfd0a14gifimageskendimozetledimagustosbocegiilekarinca5b06b5bfd0a14gif

Çok teşekkür ederim paylaşımınız için! "Ağustos Böceği ile Karınca" hikayesinde genellikle Aesop masalı olarak bilinen kıssadan hisse anlatılır. Ancak sizin özetlediğiniz versiyon da çok etkileyici ve öğretici bir mesaj içeriyor. Karınca ve Ağustos Böceği arasındaki dayanışma ve yardımlaşma teması güzel bir şekilde vurgulanmış. Önceden öğretilen dersin unutulmaması ve karşılıklı yardımlaşmanın önemi üzerinde durulmuş. Bu hikaye bize, hayatta her zaman yardımlaşmanın, destek olmanın ve emeğe değer vermenin önemini hatırlatıyor. Karınca ve Ağustos Böceği'nin birbirlerine gösterdikleri anlayış ve yardımlaşma, toplumsal dayanışmanın ve insani duyarlılığın önemini vurguluyor. Çok güzel bir yorum olmuş, teşekkürler!

Geri