AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kendiliginden gelisen program nedir?

Editör

Yeni Üye

Kendiliğinden gelişen program nedir?​

Kendiliğinden gelişen program, proje tabanlı öğrenme süreçlerini tanımlamak için kullanılan ortak bir ifadedir. Bu müfredatın en önemli özelliği ise çocukların merak ve ilgileri doğrultusunda ortaya çıkıp, süreç içinde netleşmesi ve zenginleşmesidir (Kashin, 2007).

Anaokulunda hangi dersler var?​

Anaokulunda hangi dersler var?
Anaokulumuzda Hangi Branş Dersleri Var?
- İngilizce. Okulumuzda 5-6 yaş öğrencilerine İngilizce okul öncesi eğitim programı uygulanır.
- Satranç
- Ebru.
- Akıl ve Zeka Oyunları
- Ritim ve Perküsyon.
- Robotik Kodlama.
- Halk Oyunları

Programın temel özellikleri nelerdir?​

İyi Bir Eğitim Programının Özellikleri
- İşlevsel (Görevsel) olmalıdır: *En önemli özelliktir.
- Esnek (elastiki) olmalıdır: *En önemli 2. özelliktir.
- Değişmez ve genel olmalıdır:
- Uygulanabilir olmalıdır:
- Bilimsel olmalıdır.
- Ekonomik olmalıdır.
- Belli bir amaca yönelik olmalıdır.

Reggio Emilia Dokümantasyon nedir?​

Reggio Emilia Dokümantasyon nedir?
Reggio Emilia dokümantasyon, çocuklar, öğretmenler ve ebeveynler arasındaki iletişim kanalını görünür hale getirmek için oluşturulmuştur. Dokümantasyon yapılan projeler ve çalışmaların ardından hazırlanan bir sergidir.

Okul öncesi programın temel özellikleri nelerdir?​

Okul öncesi eğitim programının genel özellikleri nelerdir
- Çocuk merkezlidir.
- Esnektir.
- Sarmaldır.
- Eklektiktir.
- Dengelidir.
- Oyun temellidir.
- Keşfederek öğrenme önceliklidir.
- Yaratıcılığın geliştirilmesi ön plandadır.

Anasınıfı ne öğretilir?​

Anasınıfı ne öğretilir?
Anaokulu ve kreş eğitiminde çocuk; Anne ve babadan ayrı kalmaya alışır, bağımsızlık duygusuyla beraber kendine güveni gelişir, Kendi işini yapmayı öğrenir; kendi kendine yemeye ve giyinmeye alışır, Kalem kullanma, kesme, yapıştırma, boyama gibi fiziksel faaliyetler ile ince motor becerileri gelişir.

Okul öncesi eğitim programı temel özellikleri nelerdir?​

2.2 Programın Temel Özellikleri:
- Çocuk Merkezlidir.
- Esnektir.
- Sarmaldır.
- Eklektiktir.
- Dengelidir.
- Oyun Temellidir.
- Keşfederek Öğrenme Önceliklidir.
- Yaratıcılığın Geliştirilmesi Ön Plandadır.

Eğitim programının unsurları nelerdir?​

Eğitim programının unsurları nelerdir?
Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

Eğitim durumunun unsurları nelerdir?​

Eğitim durumlarının etkililiği, öğrenciyi hedefe ulaştırmayı kolaylaştırır ve süreci daha sistemli hale getirir. Eğitim durumlarının içerisinde yöntemler, stratejiler, yöntem ve teknikler, öğretmen- öğrenci davranışları, katılım, pekiştireç gibi ögeleri içinde barındırmaktadır.

Reggio Emilia Piazza nedir?​

Reggio Emilia Piazza nedir?
Reggio Emilia okullarında yetişkinler ve çocuklar arasındaki sosyal alışverişi kolaylaştırmak amacıyla bütün çocukların ve öğretmenlerin birlikte bulunabilecekleri büyükçe bir alan bulunmaktadır. Sınıflar bu alanın etrafında düzenlenmiştir. Reggio Emilia okullarında dikkati çeken bu alanlara “Piazza” adı verilmektedir.

Kendiliğinden gelişen programlar genellikle proje tabanlı öğrenme süreçlerini ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Bu tür programların en temel özelliği, çocukların merak ve ilgi alanları doğrultusunda ortaya çıkması ve süreç içerisinde netleşip gelişmesidir. Bu sayede çocuklar daha aktif ve katılımcı bir şekilde öğrenme sürecine dahil olabilir ve kendi öğrenme yolculuklarını şekillendirebilirler.

Anaokulu eğitiminde genellikle çocukların gelişimlerine katkı sağlayacak dersler ve etkinlikler bulunmaktadır. Örnek olarak İngilizce, satranç, ebru sanatı, akıl ve zeka oyunları, ritim ve perküsyon, robotik kodlama, halk oyunları gibi dersler anaokullarında sıklıkla yer almaktadır.

İyi bir eğitim programının temel özellikleri şunlar olabilir:
- İşlevsel (Görevsel) olması
- Esnek (elastiki) olması
- Değişmez ve genel olması
- Uygulanabilir olması
- Bilimsel olması
- Ekonomik olması
- Belli bir amaca yönelik olması

Reggio Emilia Dokümantasyon ise çocuklar, öğretmenler ve ebeveynler arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla kullanılan bir araçtır. Proje ve çalışmaların ardından hazırlanan sergiler vasıtasıyla yapılan çalışmaların paylaşılmasını ve görünür hale getirilmesini sağlar.

Okul öncesi eğitim programlarının genel özellikleri arasında çocuk merkezli olması, esnek olması, sarmal bir yapıya sahip olması, dengeli ve oyun temelli olması gibi unsurlar bulunmaktadır. Bu tür programlar genellikle çocukların keşfederek öğrenmelerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlar.

Eğitim programlarının unsurları ise genellikle kazanım/amaç/hedefler, içerik, öğrenme-öğretme süreci ve ölçme/değerlendirme boyutlarını içerir. Bu unsurlar programın planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi sürecinde önemli rol oynar.

Reggio Emilia okullarında bulunan "Piazza" ise yetişkinler ve çocuklar arasındaki sosyal etkileşimi teşvik etmek amacıyla tasarlanmış geniş bir alandır. Sınıfların etrafında yer alan bu alan, çocukların özgürce hareket etmelerini, etkileşimde bulunmalarını ve birlikte zaman geçirmelerini sağlar. Bu alanlar sıklıkla sosyal etkileşimi artırmak ve topluluk duygusunu güçlendirmek için kullanılır.

Geri