Kendi kendini egiten insana ne denir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
211.975
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kendi kendini eğiten insana ne denir?​

Genel olarak bir otodidakt, çalışacağı konuyu, çalışma materyallerini ve çalışma sıklığını ve çalışma zamanını kendi belirleyen kimsedir. Eski Türkçede bu şekilde kendini yetiştiren kişilere hüdayinabit denir.

Kendi kendine öğrenme ne demek?​

Öğrenin farklı öğrenme ortamlarında kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alması ve yönlendirebilmesi temeline dayanmaktadır. Öğrenenin bu süreci etkili gerçekleştirebilmesi için gerekli olan bilişsel ve duyuşsal özelliklere sahip olmasını gerektiren, öğrenmede sürekliliği amaçlayan öğrenmeye Kendi kendine öğrenme denir.
Eğitim doğaya göre insan yetiştirmektir kime ait?
Rousseau’ da nihai amaç, Platon’ da olduğu gibi, bireyin toplumla bütünleşmesini sağlamaktır. Fakat bu amaca farklı yollardan gitmeye çalışırlar. Rousseau, insanın doğa- sına göre eğitim verirken; Platon, belli bir eğitimle istenilen doğanın oluşturulabileceğini savunmaktadır.

Kendi kendine açıklama tekniği nedir?​

Kendi kendine öğrenme; öğrenenin kendisine uygun olan farklı öğrenme ortamlarında kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alması ve yönlendirebilmesi temeline dayanan ve öğrenenin bu süreci etkili bir şekilde gerçekleştirebilmesi için gerekli olan bilişsel ve duyuşsal özelliklere sahip olmasını gerektiren, öğrenmede …

Kendi kendine öğrenme neden önemlidir?​

Kendi kendine öğrenme yeteneği yüksek olan bireyler kendini motive edebilir ve her durumda karşılaştığı problemlere çözüm getirebilir. Kendi kendine öğrenme bireylere her koşulda öğrenme fırsatı tanımaktadır.
Eğitimin doğa insan ve şeyler olmak üzere üç temel kaynaktan geldiğini savunan filozof kimdir?
Platon ve Rousseau’nun eğitim anlayışlarının odak noktasını ‘insan doğası’ oluştur- maktadır. Her iki düşünür de eğitim konusunda geniş çaplı ve ilkeli yöntemler ortaya koy- muşlardır. Eğitim anlayışı temellerine doğayı koysalar bile ona yaklaşım tarzları farklıdır.
 
Geri
Üst