- Konu Yazar
- #1
Kendi kendine konuşmak delilik mi?
Araştırmalara göre kendi kendine konuşmak zeka ve irade göstergesi. Zannedildiği gibi deliliğin işareti olmaktan çok uzak. İstersek sesli, istersek içimizden konuşmak odak ve beyin gücünü artırmaya yardımcı olur. Hatta kendi kendine konuşmak eşyaları daha çabuk bulmayla da bağlantılı.Psikolojik rahatsızlığın belirtileri nelerdir?
Psikolojik sorun belirtileri nelerdir?- kas ağrıları
- yorgunluk, halsizlik.
- umutsuz hisse kapılma.
- kişilerle iletişim kurmaktan kaçınma.
- duş almak ve yemek yemek gibi rutin işleri yapmakta zorlanma.
- iştahsızlık ya da iştahın çok fazla artışı
- uyku düzeninde bozulma ve uykudan yorgun uyanma.
Kendi kendine Gulen insanlara ne denir?
Kendi kendine Gulen insanlara ne denir?kendi kendine gulene deli derler.
Kendi kendine konuşmak tehlikeli midir?
Kendi kendine konuşmak tehlikeli midir?Kendi kendine konuşmak insana zarar verir mi? Hastalık boyutunda olmadığı sürece kendi kendine konuşmak, insana zarardan çok fayda sağlayabilmekte. Günlük stresi atmanızda, yalnızlığa ve iletişimsizliğe karşı ruh sağlığını korumakta ve öfke, şiddet, heyecan gibi davranışların bastırılmasında yardımcı olabilmekte.
Konuşmamak hastalık mı?
Seçici mutizm, genel olarak çocukluk çağı kaygı bozukluğu olarak tanımlanabilir. Çekingenlik ve çocuğun konuşmayı tamamen reddetmesinden farklıdır. Seçici mutizm, genel olarak çocukluk çağı kaygı bozukluğu olarak tanımlanabilir. Çekingenlik ve çocuğun konuşmayı tamamen reddetmesinden farklıdır.Bir insan neden kendi kendine konuşur?
Duygularını yoğun yaşayan çocuklar, duygu yönetiminde yetersiz kaldıklarında, yani öfkelendiklerinde, heyecanlandıklarında, mutlu olduklarında kendi kendileriyle konuşurlar. Çünkü duygusal ihtiyaçlarının hemen karşılanmasını isterler. Yanlarında da bu duygularını paylaşacak bir kişi olmazsa kendileriyle paylaşırlar.Kendi kendine neden konuşur?
Kendi kendine neden konuşur?Kendi kendine konuşmanın yetişkinlerde problemlerin üstesinden gelme yeteneğini geliştirdiği ve bilişsel etkinlikler üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülüyor. Örneğin yeni bir bilgi öğrenirken kendi kendine tekrar etmek bilginin beyinde farklı süreçlerle kaydedilmesini sağlıyor.
Kendi kendine konuşmak ne anlama gelir?
Kendi kendine konuşmak ne anlama gelir?Yani bu, insanlar için sıradan bir olgu. Bilimde buna “gizli konuşma” veya “özel konuşma” adı veriliyor; yani kendi kendine konuşma, delilik ile ilgili olan bir konu değil; kişinin diğer insanlardan ziyade, kendisine özel yaptığı konuşmalar olarak kategorize ediliyor.