- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kendi kelimesi ne?
Kendi kelimesi Türkçe’de “`Kendisi, kendileri` biçiminde bazen saygı duygusuyla veya söz konusu olanları amaçlayarak `o` ve `onlar` yerine kullanılan bir söz.” anlamına gelir.Kendi kelimesinin kökü nedir?
Kendi kelimesi zaten köktür. Yani yapım eki almamıştır. TYT ve KPSS için hazırlanan öğrenciler, bu kelimeyi doğrudan “kendi” şeklinde almalı ve yapıca basit olarak kabul etmelidir.Dikkat kelimesinin kökü nedir?
dikkat kelime kökeni Arapça dḳḳ kökünden gelen diḳḳat دقّة “incelik, ince olma, rafine olma, detaylı olma, kılı kırk yarma, ince eleyip sık dokuma” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça daḳḳa دقّ “ufaladı, inceltti” fiilinin masdarıdır.
Kendir ne demek TDK?
Kendir tanımı, anlamı: Kendirik : Deriden veya çadır bezinden yapılmış olan ve hamur tahtasının altına serilen yaygı.Kendi zamir mi?
Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün fonksiyonları yerine getirebilen isim soylu kelime. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.Kendi hangi dil?
Eski Türkçe kentü sözcüğünden evrilmiştir.
Dikkat kelimesi neden Türkçe değil?
Dikkat kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Dikkat, Arapça dilinden Türkçe’mize geçmiştir. – Onun kalbini, haysiyetini kıracak sözler söylenmeden bu zarif hareketle her şeyin anlatılmış olması dikkate şayandır.Dikkat kelimesinin eş anlamı nedir?
Dikkat kelimesi TDK’ya göre; Duygularla düşünceyi bir şey üzerinde toplama, uyanıklık, ilgi ve özen anlamlarına gelmektedir. Dikkat aynı zamanda uyarma anlamında kullanılan bir kelimedir. Dikkat kelimesi ile aynı anlama gelen eş anlamlı karşılıkları; özen, ilgi ve uyanıklık kelimeleridir.Kendir ve kenevir aynı şey mi?
Kenevir veya kendir (Cannabis), Cannabaceae familyasına ait tek yıllık, çift çenekli ve otsu bir bitki cinsidir.
Kendir nedir ne işe yarar?
Kendir tohumu halk arasında çetene ya da çedene olarak da adlandırılmaktadır. Tüketildiğinde vücuda ve cilde çeşitli faydaları bulunan kendir tohumu ağrı kesici olarak da kullanılmaktadır.Böyle bir zamir midir?
Demirci; böyle, şöyle, öyle, böylesine, şöylesine, öylesine, böylece, şöylece, öylece sözcüklerinin zamir kökenli olduklarını ve bulundukları bağlama göre sıfat veya zarf olabileceklerini dile getirir (Demirci 2014: 55).Benim kişi zamiri mi?
Bunlardan bir tanesi de şahıs zamiri diğer adı ile kişi zamiridir. Kişi zamirleri, insanın yerini tutmakta olan zamirler şeklinde nitelendirilir. Kişi zamirleri ben, sen, o şeklinde tekil ve biz, siz, onlar şeklinde çoğul zamirlerdir.