AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kemoterapi agiz yarasi kac gunde gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kemoterapi ağız yarası kaç günde geçer?​

Tedaviden sonra 2 hafta sonra ağız yaraları oluşabilir Tedavinin başlamasından bir iki hafta sonra ortaya çıkabilecek bu durumu karşı erken önlem alabilmek için kişilerin ağız kontrolü yapması önemli. Bununla birlikte hekimin tavsiye edeceği ağrı giderici ve destekleyici ilaçlar veya uygulamalar alınabilir.

Kemoterapi alırken arı sütü verilir mi?​

Radyoterapi ve kemoterapi alan hastalarda arı sütü, ağızda yaranın (oral mukozit) verdiği rahatsızlığı ve iyileşme süresini olumlu anlamda geliştirmiştir. Destekleyici çalışmalara ihtiyaç vardır. Şimdiye kadar herhangi bir klinik çalışmada arı sütünün kanser tedavisinde etkili olduğu gösterilmemiştir.
Kemoterapi için portu kim takar?
Kemoterapi PORTU yaygın olarak bir çok branş doktoru tarafından takılmaktadır. Başta Girişimsel radyoloji uzmanları, Genel Cerrahlar ve Anestezistler olmak üzere bir çok uzmanlık branşı Kemoterapi PORTU nu takabilmektedir.
Kanser yaraları nasıl geçer?
Buna yönelik olarak yara çevresindeki sağlam deri bölgesine bariyer kremler uygulanması önerilir. Akıntılı yaranın yıkanması konusunda hekime veya yara bakım hemşiresine danışmak gerekir. Bazı yaraların yıkanması ve profesyoneller tarafından önerilecek sabun veya jellerin kullanımı uygundur.

Kemoterapide ağız yaraları nasıl geçer?​

Kemoterapi veya radyoterapj sırasında ise ağız boşluğunda mantar ya da uçuklar gibi ortaya çıkabilecek herhangi bir problem, yara örtücü jeller, pomatlar, rahatlatıcı gargaralar ve ağrı kesiciler yardımıyla kontrol altına alabiliyor.

Ağız yaraları ne zaman geçer?​

Ağız yaraları genellikle 1-2 gün içerisinde kendiliğinden geçer. Bazı durumlarda 10 güne kadar uzayabilen lezyonlar görülebilir.
Kanser hastaları arı sütü kullanabilir mi?
Yapılan bilimsel çalışmalar, arı sütü desteğinin kanserde ilaç tedavisine bağlı yaşanan yan etkilerde olumlu etkiler gösterdiği yönündedir. Arı sütünün, kanserli hastalarda bağışıklık hücreleri, büyüme faktörleri ve antioksidan üretimini desteklerken hücre çoğalmasını baskıladığı bildirilmiştir.
Arı sütü hangi hastalığa iyi gelir?
Arı sütünün sağlığa faydaları arasında; kemoterapide yardımın yanı sıra belirli kanser türlerini önleme, kan basıncı düşürme, kısırlığı tedavi etme, kolesterol seviyelerini düşürme, karaciğeri koruma, iltihabı azaltma, sindirim bozukluklarını iyileştirme, erken yaşlanmayı önleme, kilo vermeye yardımcı olmak sayılabilir …

Port kimlere takılır?​

Kemoterapi gören hastalara kolaylık sağlamak için kateter tedavisi uygulaması yapılır. Kemoterapi gören hastalara her seferinde damar yolu açılmaması için bu işlem uygulanır. Uzun süreli tedavi alacak kişinin damar yolu bulunamıyorsa port takılır. Uzun süreli tedavi görmek zorunda olmayan hastalara takılmaz.

Port kateter hangi doktora gidilir?​

Port kateterler ameliyathanede, genel anestezi altında, çocuk cerrahisi doktorları tarafından takılır.
Kanser hastalarının ağzı neden yara olur?
Oral Mukozit veya ağız yarası, kanser tedavisinin en yaygın yan etkilerinden biridir. Kemoterapi ve radyasyon, mukoza zarının (ağzı kaplayan ince ve yumuşak koruyucu doku) iltihaplanmasına veya ülserasyonuna neden olabilir. Mukozit vakalarında ağız yaraları, diş eti kızarıklığı, şişliği ve ağızda kan görülebilir.
Kemoterapiden sonra ağız tadı bozukluğu nasıl geçer?
AĞIZDAKİ KÖTÜ TADA VE BULANTIYA KARŞI TAVSİYELER KARBONATLI KARIŞIM: Kemoterapi sonrasında ağızda oluşabilecek kötü tadı uzaklaştırmak için ağız yemekten önce bir tatlı kaşığı karbonat, 3/4 tatlı kaşığı tuz ve bir bardak ılık sudan oluşan karışımla çalkalanmalı.

Kanser hastalarında ağız yarası neden olur?​

 
Geri
Üst