AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kemikten ne yemek yapabilirim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.507
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kemikten ne yemek yapabilirim?​

Kemikli Et Yemekleri: Şifa Deposu 23 Tarif
- #1 Fırında Haşlama Et ilePatates. Hatice78.
- #2 Etli Kıymalı Yaprak Sarması Arzu Ayla.
- #3 Tencere Kebabı Canan Gunduz.
- #4 Sebzeli Kemik Haşlama. ⭐KENDI MUTFAĞININ ŞEFI⭐
- #5 Et Suyu. Elif Atalar.
- #6 Kemikli Et İle Nohut Yemeği. Elif Deniz.
- #7 Düğün Çorbası
- #8 Şifalı Etli Paça Çorbası

Kemik haşlama yemeği nasıl yapılır?​

Öncelikle kemikleri ve kuşbaşı etimizi tenceremize alıp kendi suyu ile 15 dakika kadar mühürlüyoruz. Ardından bir çay bardağı sıvı yağ koyup et ve kemikleri 5 dakika kavuruyoruz. Daha sonra havuç, iri küpler halinde doğradığımız patates, arpacık soğan ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika çeviriyoruz.
Kemikli yemek nasıl yapılır?​
Et ve kemikler yaklaşık 3 litre su ile düdüklüde 20 dk haşlanır. Düdüklü açılınca içerisine dörde bölünen soğan, arpacık soğanları, elma dilimi hazırlanan patatesler, tereyağı, doğranan maydanoz, tuz, pul biber ve limonsuyu katılarak orta kısık ateşte patatesler pişene kadar kaynatılır.

Kemikli et yemeği kaç dakikada pişer?​

Kemikli et yemeği kaç dakikada pişer?
Soğan ve yeşil biber ,yağ ile kavrulur. Daha sonra içine sarımsak atılıp karıştırılır. Baharat ve salça eklenir. Maydanoz dereotu ve et konup suyu dökülür ve yaklaşık 50-55 dakika düdüklüde pişirilir.

Haşlanmış dana eti ile ne yapılır?​

Haşlanmış dana eti ile ne yapılır?
Dana Kuşbaşı Et Yemekleri: Lokum Kıvamında 40 Tarif
- #1 Çoban Kavurma Tarifi Videosu.
- #2 Etli Alinazik.
- #3 Teremyağlı Etli Nohutlu Nefis Kapama.
- #4 Tencere Kebabı Tarifi (Videolu Anlatım)
- #5 Lezzeti Garanti Saksı Kebabı Tarifi.
- #6 Nefis Sac Kavurma (videolu)
- #7 Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği.
- #8 Bostan Kebabı Yapımı

Lokanta usulü haşlama nasıl yapılır?​

Lokanta Usulü Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tarif : Etimizi yıkayıp genişçe bir tencereye alalım ve üstünü geçecek kadar soğuk su ile dolduralım.
- Kaynayınca üzerine köpük çıkacaktır bu suyu dökelim ve kaynattığımız suyu ete ekleyelim ve tuzunu ilave edip tencerenin ağzını kapatalım tekrar pişmeye bırakalım.

Düdüklü tencerede kemikli et haşlama nasıl yapılır?​

- dana kemiğini yıkayın ve süzün.
- düdüklü tencereye kemiği koyun.
- üzerine suyunu ve tuzunu ilave edin.
- tencere kaynamaya başlayınca.
- üzerindeki köpükleri alın ve atın.
- ardından düdüklüyü kapatın.
- ocağın normal ısı ayarında.
- 45 dakika süre ile kemiği haşlayın.
Fırında kemikli et yemeği nasıl yapılır?​
Fırında Kemikli Et Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etler tuz, yağ ve baharatlarla marine edilir .
- Buzdolabında 1 saat bekletilir.
- Soyup hazırlanan soğan ve sarımsakları tüm bırakılır.
- Domates ve patatesler iri doğranır .
- Dinlenen etlerle karıştırılıp fırın tepsisine dizilir.

Kemikli et kaç saatte pişer?​

Kemikli et kaç saatte pişer?
Düdüklü tencere yerine normal tencere kullanacaksanız, etlerin yarısına kadar su koymanız gerekmektedir. Pişirme sürenizde 60-70 dakika kadar olacaktır. Düdüklü tencerede kemikli et yemeğini servis tabaklarına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kemikli et nasıl çabuk pişer?​

Kemikli et nasıl çabuk pişer?
Etler iri ve büyükse bir çay kaşığı karbonat eklemenizi de önereceğiz. Karbonat ile haşlanan etler ekstra yumuşaklığa sahip olmaktadır. Düdüklü tencere içindeki kemikli et 30 dakika piştiğinde lokum kıvamını elde edebilirsiniz.

Haşlama yemeği hangi etten yapılır?​

Haşlamalık kemikli et ve kemiksiz kırmızı etle hazırlanabildiği gibi kuzu eti, dana eti de kullanılabilir. Dana haşlama için düdüklü kullanmak daha uygundur. Kasaplarda haşlamalık et olarak ayrıca satılan etler tercih edilebilir. Tavuk eti haşlama da yaygın olarak yapılır.
 
Kemikten yemek yapmak için harika öneriler var! İşte kemikli et yemekleri konusunda fikir alabileceğiniz bazı tarifler:

1. Fırında Haşlama Et ile Patates
2. Etli Kıymalı Yaprak Sarması
3. Tencere Kebabı
4. Sebzeli Kemik Haşlama
5. Et Suyu
6. Kemikli Et İle Nohut Yemeği
7. Düğün Çorbası
8. Şifalı Etli Paça Çorbası

Kemik haşlama yemeğini hazırlamak için öncelikle kemikleri ve kuşbaşı eti tencerede kendi suyu ile mühürleyebilir, ardından sıvı yağla kavurabilir ve sebzeler ekleyerek pişirebilirsiniz. Kemikli yemekler genellikle düdüklü tencerede yaklaşık 20-45 dakika arasında pişirilir. Haşlanmış dana eti ile çeşitli yemekler yapabilirsiniz, örneğin etli alinazik, teremyağlı etli nohutlu kapama, ve düdüklü tencerede etli nohut yemeği gibi tarifler denenebilir.

Lokanta usulü haşlama yapmak isterseniz, eti yıkayıp geniş bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatabilirsiniz. Ardından köpükleri alıp tencereyi tekrar kaynatmaya bırakabilirsiniz. Düdüklü tencerede kemikli et haşlama yaparken ise, yıkadığınız kemiği düdüklüye alıp su ve tuz ekleyerek 45 dakika pişirebilirsiniz.

Fırında kemikli et yemeği yapmak isterseniz, etleri marine ederek dinlendirdikten sonra sebzelerle karıştırıp fırın tepsisine dizerek pişirebilirsiniz.

Kemikli etin normal tencerede pişirilmesi durumunda yaklaşık 60-70 dakika sürebilirken, düdüklü tencerede ise daha kısa sürede pişebilir. Eğer kemikli etin daha çabuk pişmesini istiyorsanız, büyük etleri karbonat ile haşlayarak daha yumuşak hale getirebilirsiniz.

Haşlama yemeği genellikle kemikli et veya kemiksiz kırmızı etle yapılır; kuzu eti, dana eti veya tavuk eti gibi çeşitli etlerle hazırlanabilir. Dana eti genellikle düdüklü tencerede daha başarılı sonuçlar verir. Ayrıca kasaplardan haşlama için uygun etleri de tercih edebilirsiniz. Tavuk etiyle de lezzetli haşlama yemekleri yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst