AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kemikli Parça Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kemikli Kesim Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler
1 tane kuru soğan
5-6 kesim kemikli kuzu eti (küçük parça)
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 tane havuç
1 tane patates
Yarım kilo kadar bezelye
Tuz, isteğe nazaran pul biber
Üzerini kaplayacak kadar sıcak su

Kemikli Kesim Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye biraz sıvı yağ koyup kemikli etleri 3-4 dakika kavuralım akabinde kuru soğanı yemeklik doğrayıp etlerin üzerine ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım.
Son olarak bezelye (ben yazdan hazırladığım dondurulmuş bezelye kullandım) havuç ve patatesi de ek edip tuzunu atalım 5-6 dakika daha kavurup üzerini kaplayacak kadar sıcak suyu ek edip.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
Düdüğü dik pozisyonda olacak formda orta ocakta yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğünden ses çıkacaktır bu kademede ocağın altını kısıp düdüğü yatık pozisyona getirelim ve yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
Pişen yemeğimiz servise hazır.
afiyet olsun

Kemikli Kesim Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst