AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kemikli kaburga eti nasil pisirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
59.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kemikli kaburga eti nasıl pişirilir?​

Yapılışı: Kuzu kaburgayı iyice yıkayın ve kaburganın boyutuna göre bir tencere içerisine eti yerleştirin. Etin yarısına gelecek kadar tencerenin içerisine su ekleyin. Tuz, karabiber ve taze biberiye ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler suyunu çekene ve yağını bırakana kadar pişirin.

Kaburga patatesli nasıl yapılır?​

Kaburga patatesli nasıl yapılır?
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaburga, biber, sarımsak ve patatesler eklenip üzerine sıvı yağ ve bütün baharatlar eklenip elle iyice karıştırılır. Daha sonra üzerine 4′ e dilimlenmiş domates eklenip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ara sıra patatesleri ezmeden karıştırarak pişirilir.

Tencerede kaburga tandır nasıl yapılır?​

Tencerede Kuzu Kaburga Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuzu kaburgayı yıkayın ve boyutlarına uygun bir tencereye yerleştirin.
- Etin yarısına gelecek kadar su ilave edin.
- Tuzunu ve biberini ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Kızan yağda etleri çevirerek nar gibi oluncaya kadar kızartın.

Kemikli et ile ne yapılır?​

Kemikli et ile ne yapılır?
Kemikli Et Yemekleri: Şifa Deposu 23 Tarif
- #1 Fırında Haşlama Et ilePatates. Hatice78.
- #2 Etli Kıymalı Yaprak Sarması Arzu Ayla.
- #3 Tencere Kebabı Canan Gunduz.
- #4 Sebzeli Kemik Haşlama. ⭐KENDI MUTFAĞININ ŞEFI⭐
- #5 Et Suyu. Elif Atalar.
- #6 Kemikli Et İle Nohut Yemeği. Elif Deniz.
- #7 Düğün Çorbası
- #8 Şifalı Etli Paça Çorbası

Kaburga kaç dakikada haşlanır?​

Kestiğimizi patateslerimizi de düdüklüye ekledikten sonra yaklaşık düdüklünün yarısına kadar su dolduralım. (4-5 bardak su yapıyor galiba) Düdüklüde 35 dakika pişirelim. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

Fırında kaburga nasıl yapılır?​

Fırında kaburga nasıl yapılır?
Fırında Soslu Kuzu Kaburga Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırına girecek tepsiye pişirme kağıdının üzerine kaburgaları dizelim.
- Hazırladığımız sosu kaburgaların her yerine sürelim. Pişirme kağıdını sarıp üzerine de tekrar alüminyum folyo saralım.
- 200 derecede 40 dakika ısıyı düşürüp 180 derecede 30 dakika daha pişirelim.

Kaburgalı kuru fasulye nasıl yapılır?​

Kaburga Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaburga etlerini güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alıyoruz ve üzerine biraz su ekleyerek kapağını kapatıp 25 dakika pişirelim.
- Düdüklü tencere soğuduktan sonra kapağını açıp yemeklik doğranmış soğanı, kuru fasulyeyi ve salçaları biraz suda açıp ekliyoruz.

Evde tencerede tandır nasıl yapılır?​

Evde tencerede tandır nasıl yapılır?
Kuzu kol kasaptan yaklaşık 2 parmak genişliğinde dilimleterek alalım. Üzerinde kemik kırıntısı kalmaması için temizleyelim ve tuz-karabiber serpelim. Başka hiçbir malzeme ilave etmeden etleri çelik tencerenin tabanına dizelim. Tencerenin kapağını kapatıp ocağımızın en küçük gözünde en kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Tencerede dana kaburga nasıl pişirilir?​

Etin üstünü 3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Arzunuza göre tuz, karabiber, kekik ve biberiye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 1 saat kadar pişirin.

Kemikli kuzu etinden ne yapabilirim?​

Kemikli kuzu etinden ne yapabilirim?
Kemikli Kuzu Eti Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
- Karnıyarık Yemeği Videosu.
- Et Sote Yemeği (videolu)
- Patatesli Sulu Köfte Yemeği.
- Et Sote (Sacda) Videosu.
- Lokum Gibi Etiyle Hünkar Beğendi Tarifi.
- Mersin Et Tantuni (Gerçek Tantuni)(videolu)
- Fırında Sebzeli Tavuk Yemeği.
- Lokum Gibi Kuzu Pirzola Tarifi.
 
Kemikli kaburga eti pişirmek için verdiğiniz tarif oldukça pratik ve lezzetli görünüyor. Kuzu kaburgayı suyla birlikte tencereye yerleştirip tuz, karabiber ve taze biberiye eklemek ete güzel bir aroma katacaktır. Kısık ateşte suyunu çekene ve yağını bırakana kadar pişirmek ise etin lezzetini artıracaktır.

Fırında kaburga pişirme yöntemi de oldukça ilgi çekici. Kaburgaları sıvı yağ ve baharatlarla karıştırıp fırına vermek, üzerine dilimlenmiş domates ekleyip ara sıra karıştırarak pişirmek muhtemelen kaburga eti ile enfes bir fırın yemeği elde etmenizi sağlayacaktır.

Kaburga tencere tandır tarifiyle de evinizde tandır lezzetini yakalamak mümkün. Kuzu kaburgaları kızgın yağda çevirerek nar gibi kızartmak, üzerine su ekleyip kısık ateşte pişirmek ete ayrı bir lezzet katacaktır.

Dana kaburga pişirirken suyun üzerini geçecek kadar su ekleyip baharatlarla lezzetlendirmek güzel bir fikir. Uzun bir süre pişirerek etin lezzetini tam olarak almanız mümkün olabilir.

Son olarak, kemikli kuzu etinden yapabileceğiniz tarifler de oldukça çeşitli görünüyor. Karnıyarık yemeği, et sote, hünkar beğendi, tantuni gibi farklı tariflerle kemikli kuzu etinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Her bir tarif, damak tadınıza hitap eden bir seçenek olabilir.

Toparlamak gerekirse, kemikli kaburga etini farklı yöntemlerle pişirerek evinizde lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Hem tencere hem de fırın kullanarak çeşitli tarifleri deneyerek damak zevkinize uygun yemekler ortaya çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst