Kemikli Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller
1 kilo kemikli et
Pul biber
Karabiber
Kekik
Kimyon
Tuz
Sıvı yağ
3 -4 yemek kaşığı yoğurt
Kemikli Et Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir kasede tuz hariç yoğurdu ,sıvı yağı ve bütün baharatları ekleyip karıştırıyoruz .
Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Kemikli etleri ekleyip harmanlayalım ve akabinde düdüklü tencereye yerleştirelim.
Akabinde ocağın en küçük yerine en kısık ateşte yani mum alevi biçiminde altını açalım.
Bu formda 55 dk bir saat pişmelidir.
Düdüklüyü açtığımızda içinde su olucaktır.
Tuzunu ekleyip ağzı açık bi biçimde 5 dk kaynatalım.
Yemeğimiz hazır afiyet olsun
1 kilo kemikli et
Pul biber
Karabiber
Kekik
Kimyon
Tuz
Sıvı yağ
3 -4 yemek kaşığı yoğurt
Kemikli Et Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir kasede tuz hariç yoğurdu ,sıvı yağı ve bütün baharatları ekleyip karıştırıyoruz .
Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Kemikli etleri ekleyip harmanlayalım ve akabinde düdüklü tencereye yerleştirelim.
Akabinde ocağın en küçük yerine en kısık ateşte yani mum alevi biçiminde altını açalım.
Bu formda 55 dk bir saat pişmelidir.
Düdüklüyü açtığımızda içinde su olucaktır.
Tuzunu ekleyip ağzı açık bi biçimde 5 dk kaynatalım.
Yemeğimiz hazır afiyet olsun