- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlayan besin içeriği nedir?
Kalsiyum: Kemikler için lokomotiftir. Kalsiyum içeren besinler; süt ve süt ürünleri, soya fasulyesi, fıstık, ceviz, badem, lahana, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kurutulmuş meyveler, kuru baklagillerdir. A vitamini: Kemik gelişimine ve büyümesine katkısı oldukça fazladır.Anadonti ne demek?
Bazen de dişler çeneler içerisinde geliştikleri halde herhangi bir nedenle sürmelerini yapamazlar. Bu tipe ise “zahiri diş eksikliği” denir. Gerçek diş eksikliği: Diş sayısındaki azalma total ya da parsiyel olabilir. Total olana “anadonti”, parsiyel olana “oligodonti” ya da “hipodonti” adı verilir.Diş ve kemik sağlığımız için hangi ürünleri tüketmeliyiz?
Diş ve kemik sağlığımız için hangi ürünleri tüketmeliyiz?Kemik ve diş sağlığı için önemli olan vitaminler şunlardır: A vitamini, D vitamini, K vitamini, Kalsiyum, Potasyum, Çinko ve Magnezyum. Süt, süt ürünleri, kuru meyveler, balık, lahana ve brokoli gibi besinler kalsiyum bakımından önemli besinlerdir.
Diş ve kemik sağlığı bakımından önemli olan sütte en fazla hangi besin içeriği bulunur?
Sütte bulunan başlıca mineraller fosfor ve kalsiyumdur.- Kalsiyum özellikle çocukların kemik ve diş oluşumlarının tamamlanmasında büyük rol oynar.
- Kemik yoğunluğunun en üst noktaya ulaştığı 25-30 yaşlarına kadar alınan kalsiyum kemik yoğunluğunun artmasına neden olmaktadır.
Diş pozisyon anomalileri nedir?
Çenelerin küçük ya da çenelerin boyutlarının normal ancak dişlerin büyük olduğu durumlarda meydana gelen ortodontik problemdir. Erken tanıda küçük yaşlarda takılıp çıkarılabilen hareketli apareylerle problemi çözmek mümkündür.Kemik ve dişlerimizin sağlıklı olması için en çok hangi mineral ihtiyacı vardır?
Kemik ve dişlerimizin sağlıklı olması için en çok hangi mineral ihtiyacı vardır?Kalsiyum vücudumuzun temel mineralidir. Vücuttaki kalsiyumun yüzde 99’u kemik ve dişlerde bulunur. Uzun süreli yetersiz kalsiyum alımı kemiklerde yumuşama ve diş çürüklerine neden olabilir. Kalsiyum da diğer mineraller gibi vücutta yapılamaz ve dışarıdan alınmak zorundadır.