AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kemik suyu neden Jellesmedi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kemik suyu neden Jelleşmedi?​

Kaliteli bir kemik suyu jel kıvamında olandır. Bunu sağlamak için tencereye konulan kemik miktarının su oranından fazla olması ve 24 saat kısık ateşte kaynaması gerekir. Bu şekilde yapılmayan kemik suları jelleşmez, jelleşmemenin başlıca sebebi, kemiğe kaynatılırken suyun fazla eklenmesidir.

Cam kavanozda kemik suyu nasıl saklanır?​

Cam kavanozları önceden kaynatıp, içlerine doldurabilirsiniz. (Bunu yapmak için hazırladığınız suyun oda ısısına inmesini beklemenize gerek yok.) Soğuduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Daha önce kullanılmış bir kavanoza koyacaksanız dolapta 3 gün muhafaza edebilirsiniz.
– Bardaklara bölüştürmüş olduğunuz kemik suyunu derin dondurucuda ‘- 18, -21’ derecenin altında saklanması gerekir. Bardağa yerleştirdiğiniz kemik suyunun üstlerini kapatmayı unutmayın. – Kaynattığınız kemik suyunu buzdolabında yaklaşık 3-4 ay muhafaza edebilirsiniz.
Kemik kaynatırken içine ne konur?
-İlikleri ve etleri alınmış kemiklerin olduğu tencereyi temiz su ile doldurarak içine tuz, tane karabiber, defne yaprağı ve sirke ekleyip tekrar altını açıp kaynamaya bırakın. -Bu aşamada içine isteğe bağlı olarak farklı baharatlar ve sarımsak, soğan ekleyebilirsiniz.
Kemik suyu üzerindeki yağ atılır mi?
kemik suyunun bu kadar uzun süre kaynatılmasının amacı ona ulaşmaktır. O yüzden sakın ola o tabakayı temizleyip atmaya ya da süzmeye kalkmayın. Kemik suyu bekleyip jelleştiğinde yalnızca altında ilik tabakası oluşmaz. Bir de üzerinde yağ tabakası oluşur.

Kemik suyu yaparken kapak kapatılır mı?​

Kemikleri fırında veya mangal üzerinde biraz karartmak çok daha lezzetli bir kemik suyu yapmanızı sağlıyor. Kemiklerin üzerinde bir miktar et varsa çok daha iyi. Malzemeler soğuk olarak kazana doldurulup 1 saat dinlenmeli. Kemik suyu kazanının kapağı sıkıca kapatılmamalı, hafif aralık ya da kapaksız kalmalıdır.

Kemik suyu konserve olur mu?​

Kesin olan bilinen şudur ki, kemik suyu son derece besleyicidir ve beslenmenize eklemeniz sağlık için çok faydalıdır. (*) Çevirenin notu: Ben diğer yemeklere yaptığım gibi, kemik suyunu da cam kavanozlarda konserve haline getirip, buzdolabında uzun süre güvenle saklayıp kullanıyorum.
Buzlukta 3-6 ay, buzdolabında ise 7 gün bozulmadan kalabilen kemik suyunu günde 1 su bardağı tüketmek çok önemli.
Kemik suyu kaynarken su eklenir mi?
Ön hazırlıklar bittikten sonra kemik suyunun kaynatmak için en iyi yöntem düdüklü tencere kullanmaktır. Düdüklü tencere uzun kaynatma süresi boyunca kokuyu mutfağa yaymaz. Ayrıca uzun pişirme süresi boyunca içinde suyu eksiltmez ve su ilavesi ihtiyacı olmaz.
Kemik suyu yaparken su eklenir mi?
Ayrıca uzun pişirme süresi boyunca içinde suyu eksiltmez ve su ilavesi ihtiyacı olmaz. Ancak böyle bir pişiriciniz yoksa çelik tencerelerde de kemik suyu hazırlayabilirsiniz. Kemiklerin üstünü örtecek ve birkaç parmak üstüne çıkacak kadar su koyabilirsiniz.
 
Geri
Üst