AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kemik kiriklarinin Nedenleri Nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kemik kırıklarının Nedenleri Nelerdir?​

Kemik kırıklarının nedenleri de, kemiğin yapısının, enine ve uzunlamasına yönlerde tekdüze olmadığı gerçeği içinde görülür, çünkü kemiğin farklı eksenlere yüklendiğinde farklı mekanik özellikleri vardır. Ve çoğu kırık, kemiğe eş zamanlı olarak birkaç yönden maruz kalmanın sonucudur.

Bebeklerde kemik kırıklarının iyileşme süresi değişmektedir.?​

Bebeklerde kemik kırıklarının iyileşme süresi değişmektedir.?
Bebeklerde kemik kırıkları birkaç hafta içerisinde iyileşme göstermektedir. Çocuklarda ise kırığın yerine, büyüklüğüne ve de uygulanmış olan tedaviye göre iyileşme süresi 3 hafta ile 6 hafta arasında değişiklik gösterecektir.

Peki, kemik kırık olmanın sebebi nelerdir?​

Kırık olan yer üzerinde gözle görülür bir biçimde şekil bozukluklarının olması da söz konusu olacaktır. Bu nedenle de kemiğin kırık olup olmadığı daha net olarak anlaşılır. Kişilerde bazı durumlarda kemik kırılması sonucunda uyuşma ve karıncalanma da meydana gelecektir.

Bu nedenle de kemiğin kırık olup olmadığı anlaşılır.?​

Bu nedenle de kemiğin kırık olup olmadığı anlaşılır.?
Bu nedenle de kemiğin kırık olup olmadığı daha net olarak anlaşılır. Kişilerde bazı durumlarda kemik kırılması sonucunda uyuşma ve karıncalanma da meydana gelecektir. Bazı durumlarda ise kişiler genellikle düşme, motor ya da araba kazaları sonucunda açık kırıkların oluşması söz konusu olacaktır.
Nelerdir açık kırıkların lokalizasyonu?​
Açık kırığın herhangi bir lokalizasyonunun bazı sonuçları ve komplikasyonları olabilir. İlk olarak, komplikasyonlar, tanıda yer değiştirme ile açık bir kırık olarak tanımlanan kemik parçalarının yer değiştirmesini içerir.

Ne işe yarar açık kırık bölgesinde ilk yardım?​

Ne işe yarar açık kırık bölgesinde ilk yardım?
Açık kırık bölgesinde ilk yardım aşağıdaki gibidir: 1 Kanamayı durdurmak için gereklidir: şiddetli arter kanaması ile, kırık bölgesinin üzerine bir turnike uygulayarak ve… 2 Kırık üzerindeki yara steril bir bandajla kapatılmalı, yaradaki hiçbir şeye dokunulmamalıdır; 3 kurbanı ağrı kesici ver. More
 
Kemik kırıklarının nedenleri çoğunlukla kemiğe aşırı yüklenme sonucu oluşmaktadır. Kemiğin yapısının enine ve uzunlamasına yönlerde tekdüze olmaması, farklı eksenlere yüklendiğinde farklı mekanik özelliklere sahip olması kırıkların oluşumuna zemin hazırlar. Kırıklar genellikle kemiğe eş zamanlı olarak birkaç yönden maruz kalınması sonucu meydana gelir.

Bebeklerde kemik kırıklarının iyileşme süresi genellikle kısa olur ve birkaç hafta içerisinde iyileşme gösterir. Ancak çocuklarda kırığın yerine, büyüklüğüne ve uygulanan tedaviye bağlı olarak iyileşme süresi 3 hafta ile 6 hafta arasında değişebilir.

Kırık olan yerde şekil bozuklukları, görülebilir bir biçimde yer değiştirme, uyuşma ve karıncalanma gibi belirtiler kırık olabileceğini gösterebilir. Ayrıca düşmeler, motor veya araba kazaları gibi travmatik olaylar sonucunda açık kırıklar da oluşabilir.

Açık kırıkların lokalizasyonu herhangi bir bölgede olabilir ve bu durum çeşitli sonuçlar ve komplikasyonlara yol açabilir. Ayrıca açık kırık durumunda ilk yardımın önemi büyüktür. Açık kırık bölgesinde yapılabilecek ilk yardımlardan bazıları şunlardır: Kanamayı durdurmak için gereken müdahaleler yapılmalı, kırık bölgesi steril bir bandajla kapatılmalı, yaradaki hiçbir şeye dokunulmamalı ve kurbanın ağrı kesici verilerek rahatlatılmalıdır.
 
Geri
Üst