AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kemik kalinlasmasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kemik kalınlaşması nedir?​

Kemikte yaşam boyunca yıkım ve yapım doğal sürecin bir parçası. Ama paget hastalığında yıkım ve bunu takiben yeni kemik yapımı artmış olarak bulunur. Yeniden kemik yapımı sürecinde aşırı kalsiyum birikir, kemik kalınlaşır ve yapısı bozulabilir.

Yumuşak doku kanseri nasıl anlaşılır?​

Yumuşak doku olarak ifade edilen dokular, vücutta farklı organ ve dokuların çevresinde yapı ve destek görevi gören; yağ dokusu, kas grupları, kan damarlarını oluşturan dokular ve bağ dokularıdır.
Kemik kalınlaşması için ne yapılmalı?
Kalsiyum: Kemikler için lokomotiftir. Kalsiyum içeren besinler; süt ve süt ürünleri, soya fasulyesi, fıstık, ceviz, badem, lahana, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kurutulmuş meyveler, kuru baklagillerdir. A vitamini: Kemik gelişimine ve büyümesine katkısı oldukça fazladır.

Kemik kalınlaşması kaç yaşına kadar sürer?​

Birçok insan 30 yaş civarında maksimum kemik yoğunluğuna ulaşır. Bu yaşlardan sonra, kemik yapılanması devam eder ancak yeni kemik dokusu yapımı, yıkımından daha az olduğundan kemik yoğunluğu zamanla azalır.

Yumuşak doku zedelenmesi nasıl anlaşılır?​

Yumuşak Doku Zedelenmesi Belirtileri Yumuşak doku yaralanmalarında, yaralanan bölgede birçok değişim fark edilebilir. En yaygın belirtiler arasında ise, ağrı, bölgeye kan hücum etmesine bağlı olarak sıcaklık artışı, eklemde hareket kısıtlılığı ve şişlik yer alıyor.
Kemikleri ne kalınlaştırır?
KEMİK YOĞUNLUĞUNU ARTIRAN BESİNLER İyi bir potasyum ve magnezyum kaynağı olan sebze ve meyvelerin tüketiminin kemik mineral yoğunluğunu koruyucu etkisi vardır. Badem, fındık, fıstık gibi sert kabuklu meyveler, kuru baklagiller yeşil yapraklı sebzeler ve tahıllar magnezyumun zengin kaynaklarından olduğunu unutmayın.
Yaşlanmaya bağlı kemik kaybı hem kemiğin uzunlamasına, hem de çapındaki kemikleşmeyi etkiler. Bunun sonucu olarak boy kısalması ve kamburluk yani kifoz gelişir. Kemiğin kalınlığı azalır ve yıkım artar. Kadınlarda korteksin incelmesi yani kemik yoğunluğunun kaybı daha belirgindir.
Vücut 30 yaşından sonra kalsiyum depolamayı bırakır Vücut 30 yaşına kadar alınan kalsiyumu kemiklerde depolar ve 30 yaşında kemik yoğunluğu en zirve noktaya ulaşır. Ancak ileriki yaşlarda vücut, kalsiyumu depolamayı bırakır. Bu sebeple kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyum ve vitaminleri kişi besinler yoluyla almalıdır.
 
Geri
Üst