AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kemik haslama yemegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kemik haşlama yemeği nasıl yapılır?​

Öncelikle kemikleri ve kuşbaşı etimizi tenceremize alıp kendi suyu ile 15 dakika kadar mühürlüyoruz. Ardından bir çay bardağı sıvı yağ koyup et ve kemikleri 5 dakika kavuruyoruz. Daha sonra havuç, iri küpler halinde doğradığımız patates, arpacık soğan ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika çeviriyoruz.
Kemikli yemek nasıl yapılır?
Et ve kemikler yaklaşık 3 litre su ile düdüklüde 20 dk haşlanır. Düdüklü açılınca içerisine dörde bölünen soğan, arpacık soğanları, elma dilimi hazırlanan patatesler, tereyağı, doğranan maydanoz, tuz, pul biber ve limonsuyu katılarak orta kısık ateşte patatesler pişene kadar kaynatılır.
Salçalı kemik haşlama nasıl yapılır?
2 yemek kaşığı salçayı da ekliyoruz. Farklı bir tencerede kaynattığımız kemikli et ve suyunu da diğer tencerenin üstüne ilave edip, ardından küp küp doğradığımız patatesi tuzu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimizin piştiğini patateslerden anlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Düdüklü tencerede kemikli et haşlama nasıl yapılır?​

- dana kemiğini yıkayın ve süzün.
- düdüklü tencereye kemiği koyun.
- üzerine suyunu ve tuzunu ilave edin.
- tencere kaynamaya başlayınca.
- üzerindeki köpükleri alın ve atın.
- ardından düdüklüyü kapatın.
- ocağın normal ısı ayarında.
- 45 dakika süre ile kemiği haşlayın.
Kemikli et ile hangi yemekler yapılır?
Kemikli Et Yemekleri: Şifa Deposu 23 Tarif
Haşlamaya salça konur mu?
Haşlama eti sade olarak hazırlayabileceğiniz gibi terbiyeli olarak veya salçalı olarak da pişirebilirsiniz.
Etleri yıkayıp 1 saat kadar soğuk çeşme suyunda bekletin.. Küp küp doğradığınız soğanları ve tüm haldeki sarımsakları tereyağında orta ateşte pembeleşene kadar kavurun..su da bekleyen etleri süzün… Suyu süzülmüş etleri tencereye ekleyerek ikiliyi yüksek ateşte kontrollü şekilde 5 dakika kavurun…
Düdüklü tencerede kemikli et haşlama kaç dakikada pişer?
Pişirme sürenizde 60-70 dakika kadar olacaktır. Düdüklü tencerede kemikli et yemeğini servis tabaklarına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Düdüklü tencerede kemik kaç dakikada haşlanır?
Kısık ateşte 45 dakika pişirelim.
 
Geri
Üst