Kemalpaşa Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kemalpaşa tatlısı
5 su bardağı su
4 buçuk su bardağı şeker
5,6 damla limon
Hindistan cevizi
Kemalpaşa Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş yayvan bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi alıyoruz, karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya yakın kemalpaşalarımızı içine atıyoruz, 15 dakika yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Sonra 35 dakika orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz ortada bir parçalamadan çeviriyoruz.
Tatlılar şerbeti içine yeterlice çekip, şerbet de yoğunlaşınca altını kapatıp uygun kabımıza alıyoruz.
Dinlendirip servis ediyoruz, üzerini dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Ben hindistan cevizi kullandım.
Afiyet, bal, şifa olsun
Kemalpaşa Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kemalpaşa tatlısı
5 su bardağı su
4 buçuk su bardağı şeker
5,6 damla limon
Hindistan cevizi
Kemalpaşa Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş yayvan bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi alıyoruz, karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya yakın kemalpaşalarımızı içine atıyoruz, 15 dakika yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Sonra 35 dakika orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz ortada bir parçalamadan çeviriyoruz.
Tatlılar şerbeti içine yeterlice çekip, şerbet de yoğunlaşınca altını kapatıp uygun kabımıza alıyoruz.
Dinlendirip servis ediyoruz, üzerini dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Ben hindistan cevizi kullandım.
Afiyet, bal, şifa olsun
Kemalpaşa Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı