Keloid kimlerde gorulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
214.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Keloid kimlerde görülür?​

Keloid kimlerde görülür? Keloid, özellikle yara iyileşmesinin uzun sürdüğü iltihaplanma, yabancı cisim, yanık gibi durumlarda, cildin gergin olduğu bölgelerde görülür ve bazı ailelerde genetik olarak daha sık görülür. En sık 10-30 yaşları arasında görülür. 10 yaş öncesi ve 30 yaş sonrasında nadiren gözlenir.

Keloid olduğunu nasıl anlarız?​

KELOİD NASIL BELİRTİ VERİR? Keloid bazı kişilerde ciltte yara, sivilce veya cerrahi bir işlem sonrası, yara iyileşmesi aşırı sert doku gelişmesi şeklinde olur. Keloid yara iyileşmesi sonrasında pembe, kırmızı veya ten rengi, düzensiz yumru görünümünde, sert, elastik kıvamlı bir oluşumdur.
İmiquimod %5 Krem Bu özellikleri nedeniyle imiquimod, keloid ve hipertrofik skarların tedavisinde kullanılmıştır. Ayrıca koruyucu amaçlı cerrahi sonrası da kullanılmaktadır. Bu amaçla cerrahi ameliyatlar sonrasında 8 hafta akşamları cerrahi alanına sürülmektedir.
Keloid kaşınır mı?
3) Keloid; Keloid abartılı yara iyileşmesi olayı olarak tanımlanabilir. Skar genellikle kalın, düzensiz ve yara kenarlarının dışına taşmış şekilde olur ve kaşıntılıdır. Çevre dokulara göre kırmızımsı yada daha koyu renkli olabilir. Keloid vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir.
Keloid artar mı?
Keloidlerin her yaşta görülebileceğini, ancak ergenlik dönemi ve sonrasında keloid oluşumuna olan yatkınlığın arttığı ifade edilmiştir. Tam neden açıklanabilmiş değil ancak genç yaşlarda derinin daha elastik olması ve daha sık travmaya maruz kalınması neden olabilir.

Skar izleri geçer mi?​

Skar tedavi edilmesi için birkaç seçenek bulunur. Bunlar cerrahi tedavi, baskı tedavisi, lokal steroid tedavisi, PRP tedavisi ve lazerdir. Cerrahi tedaviler, kötü iyileşen yara izlerinde cerrahi operasyon ile o bölgenin çıkartılarak tekrar dikilmesiyle olur.

Keloid piercing nasıl geçer?​

Keloid, piercing sonrası oluşabilen bir yara dokusudur. Ancak granülomların aksine keloidler kendi kendilerine kaybolmaz; bunların genellikle tıbbi yöntemlerle tedavi ettirilmesi veya ameliyatla aldırılması gerekir.
Yeterli beslenme, yeterli kan akımı, uygun yara yönetimi, yara gerginliğinin azaltılması, iyi bir nem ortamının sağlanması ve bakteriyel kontaminasyonu minimize etmek gibi.
 
Geri
Üst