- Konu Yazar
Kelebeğin kısa anlamı nedir?
Kelebek uzak doğuda gençliği ve dinamizmi simgeler. Eski Yunan’da ise ruhun beden üzerindeki etkisini ve bu etkinin yarattığı büyük değişimleri simgeler. Kadim bilgelikte Kelebek, direkt ruhun sembolüdür, ruhun özgürlüğünü, hafifliğini ve zarafetini simgeler.TDK da kelebek ne demek?
3. isim, hayvan bilimi Geviş getiren hayvanların karaciğerlerinde yerleşip en çok öd yollarını tıkayan bir cins asalak hayvan. 4. isim Bu hayvanın neden olduğu hastalık. 5. isim, teknik Vida, somun vb. nesnelerde kolayca çevrilmeye yarayan bölüm.Kelebek kelimesi nereden gelir?
Kelebek kelimesi nereden gelir?kelebek – Nişanyan Sözlük. Orta Türkçe kepelek “kelebek” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe aynı anlama gelen kepeli sözcüğünden Türkiye Türkçesi +Ak ekiyle türetilmiştir.
Kelebeğin kökü ne?
Eski Türkçe kepeli sözcüğünden evrilmiştir.Gayret kelimesinin kökü nedir?
gayret kelime kökeni Arapça ġyr kökünden gelen ġayrat غيرة “bir şey uğruna büyük hırs gösterme, kıskançlık, fanatizm” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ġāra غار “kıskandı, gayret gösterdi” fiilinin masdarıdır.Basamak kelimesinin kökü nedir?
Basamak kelimesinin kökü nedir?Arapça drc kökünden gelen daracat درجة “adım, basamak” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça durūc veya daracān دروج/درجان “yürüme, adım atma, adım adım gitme” sözcüğünün ismi merresidir. (NOT: Bu sözcük Aramice/Süryanice drg kökünden gelen dargā דרגא “yürüme, adım” sözcüğü ile eş kökenlidir.
ne demek?
Anlam ve Açıklama Beyaz bir kalp saflığı, mutluluğu ve sadakati sembolize eder ve aynı zamanda güveni temsil eder. Beyaz Günü temsil edebilir, beyaz çikolata ![Çikolata :chocolate_bar: 🍫](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f36b.png)
![Büyüyen kalp :heartpulse: 💗](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f497.png)
Kelebek gibi insan ne demek?
herkesin bitti dediği anda bitirmeden sürekli umutlanmak, denemek demektir.TDK gayret ne demek?
TDK gayret ne demek?TDK kaynaklarına göre, gayret kelimesinin 2 farklı anlamı bulunmaktadır. Bunlardan ilki, bir şeyi elde etmek için devamlı çalışmak, çabalamak, didinmek, çalışma isteği anlamına gelir. Diğer anlamı ise, koruma, esirgeme ve kayırmadır.