Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Keklik kac gunde cikar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Keklik kaç günde çıkar?​

Keklikler için kuluçka makinesi süresi 24 gündür. Keklik civcivleri çabuk büyür ve bakımları kolaydır. Civcivler büyürken gerekli olan sıcaklık 21-33 derece arasındadır. Nem oranı ise i civarındadır.

Keklik ne zaman çiftleşir?​

Kekliklerin doğada çiftleşmesi hava şartlarına göre şubat veya mart aylarındadır..Çoğunlukla senede bir sefer kuluçkaya yatarlar… Dişiler kaya diplerine çalılar arasına basit bir yuva yapar. Yumurta sayısı 15-21 adet arasındadır.
Yabani şartlarda keklikler, günde 1 veya 2 günde 1 adet yumurtlarlar. Kuluçkaya bırakılan yumurta sayısı 10-20 adet arasında değişir ve ortalama 15 adettir (13).
Keklik yumurtlaması için ne yapılmalı?
Dişi keklikler Mart veya Nisan aylarında yumurtlamaya başlarlar ve yaz ortalarına kadar devam ederler. İyi bir bakım ile yumurtlama süresi ağustos ayına kadar uzatılabilir. Yumurtlama süresi günlük 16 saat ışıklandırma ile uzatılabilir. Dişi keklikler 4 aylık iken yumurtlamaya başlar.
Keklik kaç kilo gelir?
Kınalı keklik : 33 cm boyunda, 550-600 gram ağırlığında, 13 cm uzunluğunda kuyruklu, kanatları siyah şeritli kül kurusu renkte, boynu kolye benzeri tüylü, vücudu koyu krem renkte gagası ve ayakları kırmızı renkli bir kuş türüdür. Erkekleri 600 gram dişileri 550 gram civarındadır. Erkeklerinin ayaklarında mahmuz vardır.

Dişi ve erkek keklik nasıl anlaşılır?​

Erkek ve dişiler aynı tüy rengine sahip olup, dış görünüşüne bakarak dişi – erkek ayrımı olgunlaşma döneminde mahmuzlarına bakılarak yapılır. Erkeklerin mahmuzları dişilerinkinden daha büyüktür. Mahmuzlara bakılarak cinsiyet tayini yapılabileceği gibi, kesin cinsiyet ayrımı kloakaya bakılarak da yapılabilir.

Keklikler kuluçkaya yatar mı?​

Tabii ortamda bir keklik ortalama 15 yumurta yaparak kuluçkaya yatar1. Entansif şekilde yetiştiriciliği yapılan keklikler ise yumurtaya genelde Mart ayının sonu ile Nisan başlarında girerler ve yumurtlama Ağustos ayı ortalarına kadar devam eder. Yumurtlama periyodu yaklaşık olarak 16–20 hafta sürer.
Türkiye’de özellikle Trakya’da ve Anadolu’nun birçok yerinde rastlamak mümkündür. Genellikle sürüler halinde yaşayan bu hayvanlar çok hızlı koşma özelliğine de sahiplerdir. Keklikler Ne Yer, Nasıl Beslenir? Keklikler tavuk gibi yerde gezinerek ve taneler, kurtçuklar toplayarak beslenirler.
Keklik kaç gün arayla yumurtlar?
Keklik en çok neyi sever?
Keklikler doğada bulunan kene, kurtçuk, böcek gibi besinlerin yanında en sevdiği besinler buğday ve buğday cinsinden tohum türleridir. Ayrıca bir keklik için su olmazsa olmazlardandır. Çünkü susuzluğa asla dayanamazlar ve bu konuda çok hassastırlar.
 
Geri
Üst